Parteneriat de colaborare privind implementarea legislaţiei cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie



La 29 mai curent, Inspectoratul General al Poliţiei în parteneriat cu reprezentanţii Procuraturii Generale, Ministerului Muncii, Centrul de Drept al Femeilor și Protecţiei Sociale şi Familiei au organizat o şedinţă de lucru pentru lansarea proiectului „Eficientizarea răspunsului la cazurile de violenţă în familie şi executării ordonanţei de protecţie prin dezvoltarea şi pilotarea unui mecanism de monitorizare a două raioane-pilot".

Proiectul urmeazăă a fi implementat pînă în februarie 2015 în localităţile Cricova şi Ciorescu, sectorul Rîşcani și comunele Tohatin şi Budeşti, sectorul Ciocana al municipiului Chişinău.

Activităţile demarate prin intermediul acestui proiect vor facilita procesul de elaborare şi aprobare a unui document la nivel de politici, fiind stabilit un mecanism intersectorial de intervenţie a specialiştilor abilitaţi cu competenţe în domeniul prevenirii şi 

IMG 1216IMG 1237familie, emise de către instanţele judecătoreşti, executate şi supravegheate de către Poliţie; acordarea asistenţei juridice necesare de către membrii grupului de implementare; identificarea problemelor şi lacunelor în executarea şi supravegherea ordonanţelor de protecţie.

Proiectul vizat este implementat de către Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Procuratura Generală, cu susţinerea financiară a Fundaţiei SOROS în Republica Moldova.

http://www.politie.gov.md/ro/comunicare/stiri/parteneriat-colaborare-privind-implementarea-legislatiei-privire-prevenirea-si

IMG 1213IMG 1214