Invitatie pentru presa: Lansarea proiectului "Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova"



Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei (APSCF Moldova), CCF Moldova și Centrul „Speranța” invită, luni, 5 mai 2015, ora 11.00 în cadrul Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446  la conferința de presă de lansare a proiectului  „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”. Proiectul este implementat în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2015 de către APSCF Moldova .

În cadrul conferinței, reprezentanți ai APSCF și Ministerului Educației își vor expune concepțiile referitor la procesul de Educație Incluzivă, va fi prezentat sumarul raportului elaborat în cadrul Campaniei Globale pentru Educație Drepturi egale = Oportunități egale. Educație pentru toți”; vor fi prezentate rezultatele inițiale ale unui sondaj cu privire la dreptul copiilor cu dizabilități la educație și va fi prezentată Săptămâna Globală pentru Acțiune, care se desfășoară, simultan, în aproximativ 100 de țări în perioada 4-10 mai 2014, inclusiv și în Republica Moldova. De asemenea, o tânără cu dizabilități va relata din experiența ei de incluziune în sistemul de învățământ general.  

Agenda Săptămânii Globale pentru Acțiune cuprinde mai multe activități: desfășurarea unui eveniment social Drepturi egale = Oportunități egale. Educație pentru toți”; schimb de experiențăîn școlile cu practici incluzive; trening-uri pentru profesori, precum și înmânarea seturilor cu literatură și materiale de specialitate Serviciilor de Asistență Psihopedagogică și cadrelor didactice.