GIZ sprijină instruirea în domeniul liderismului a partenerilor săi implicați la modernizarea programelor de studiu în domeniul dezvoltării regionale



14 angajaţi ai Academiei de Administrare Publică, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor (MDRC) şi ai Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR) au participat la 4 martie 2014 la un curs de instruire intitulat "Noi perspective în leadership". Exerciţiul a fost facilitat şi sprijinit financiar de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".

Cursul de instruire a debutat cu formularea misiunii, viziunii şi valorile instituționale de către fiecare participant. Asta pentru a accentua că toate activităţile la care se lucrează tind spre un scop şi o direcţie comună de dezvoltare.

Participanții au avut posibilitatea de reflecta despre abilitățile individuale ale liderilor, dar și căile de motivare a liderilor, atât la nivel individual, cât și de echipă, dar și despre modalitatea de preluare a responsabilității la nivel organizațional, în funcție de situație.

"Seminarul a constituit un prilej de a afla mai multe liderism, precum și noi metode de predare pentru adulți. Sper că vom continua colaborarea inițiată în scopulul studierii bunelor practici în instruirea personalului, dar și diseminarea acestora", relatează Aurelia Ţepordei, director al departamentului de dezvoltare profesională a AAP, Academia de Administrare Publică a Moldovei.

Pentru anul 2014, au fost planificate mai multe activități de continuare a acestei colaborări, iar una din ele este elaborarea materialelor de instruire a programului de formare "Dezvoltarea leadership-ului în administraţia publică" și pilotarea acestuia. 

În martie 2012, Academia de Administrare Publică a Moldovei (AAP), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) şi Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), au semnat un Memorandum de Înţelegere privind realizarea politicilor de dezvoltare regională prin intermediul consolidării capacităţilor APL-urilor, ADR-urilor, CRD-urilor (Consiliile Regionale pentru Dezvoltare) și formatorii implicați.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.