Campiona națională la fotbal feminin este surpriza editiei 11 la Cupa IDEA!



Cupa IDEA 150

În luna februarie 2014, AO Institutul IDEA va organiza un nou turneu de fotbal între echipe de amatori, în data de 15, în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) și unde deja sunt înscrise 16 echipe. Numărul de echipe ce și-au exprimat intenția de a participat a fost de peste 20, dar deoarece turneul se desfășoară în sală, numărul de echipe participante a fost limitat la 16.

CI11În premieră, la Cupa IDEA va juca și o echipă de fete. Acest fapt a stârnit deja discuții aprinse pe pagina de facebook: www.facebook.com/cupaidea deoarece anterior așa ceva nu s-a mai întîmplat, iar la alte turnee similare echipele de fotbal feminin nu sunt înscrise. Echipa FC Noroc din localitatea Nimoreni este și campioana Moldovei la fotbal feminin, dar a fost acceptată la Cupa IDEA, deoarece jucătoarele din echipa respectivă nu participă într-o ligă profesionistă de fotbal sau futsal (bărbați).

În continuare prezentăm distribuția în grupe:

CI1 grupe

Per ansamblu, toate grupele se așteaptă a fi foarte „tari”. În Grupa A favorită e echipa din s. Colonița, care la moment are cel mai mare rating între echipele participante la turneu și chiar a fost și campioană în primăvara anului trecut. Celelalte trei echipe sunt destul de echilibrate și vor lupta pentru calificare în sferturi.

Grupa B va aduna împreună echipa proiectului Hai Moldova, ce a participat la mai multe ediții anterioare și a avut și evoluții bune, dar așa și nu a reușit să-și adjudece un trofeu. Lor le vor face concurență echipa Organizației de Tineret ai Partidului Acțiunea Democrată, ce au ajuns în semifinale la ediția precedentă, debutanta Avântul Nimoreni, căpitanul căreia, Andrei Covali, a declarat că scopul lor este să învingă la turneu. JurnalTV va juca pentru a treia oară la Cupa IDEA și va avea misiunea grea de a „rupe” puncte de la celelalte echipe, pentru calificarea în sferturi

CI11_covali

Grupa C va fi o grupă „a morții” pentru gazda turneului - Institutul IDEA. Celelalte trei echipe au experiență bună de joc și sunt foarte determinate să obțină un rezultat foarte bun la turneu. Spre exemplu, Legea a devenit campionă, la ediția a 6-a, iar FC70 s-a clasat pe locul trei acum un an, când Cupa IDEA de asemenea s-a jucat în sală. IMPL Allstars va debuta la turneu.

CI11_cotruta
Vergiliu Cotruță - OT PAD, despre echipa Legea

Grupa D va fi cea mai dificilă grupă a turneului, dar și va prezenta cel mai mare interes, deoarece aici vor concura trei echipe redutabile: Arsenal Cimișlia - a jucat în sferturi la ediția precedentă, Bileton.Md - de două ori s-a clasat pe locul 2, inclusiv la ediția din sală de anul trecut și Bons Offices - campioana en-titre. A patra echipă este chiar campioana Moldovei la fotbal feminin și prima echipă de fete înregistrată la turneu până acum. Va fi o luptă foarte strânsă pentru calificare, fiecare echipă având șanse chiar și să câștige turneul.

CI11_stetenco
Alina Stetenco, antrenoarea echipei FC Noroc - despre participarea la Cupa IDEA

Per total, ediția a 11-a va fi prima în care ponderea echipelor din afara Chișinăului este așa de mare - 25% sau 4 echipe din 16. Anterior au mai participat și echipe din localitățile: Văsieni și Băcioi.

ci11_harta

Vă așteptăm cu drag să susțineți echipa favorită în ziua de 15 februarie, la USEFS, între 11:00 și 19:30.

AO Institutul IDEA, organizatorul turneului de asemenea anunță recrutarea de voluntari pentru a ajuta la buna organizare a turneului. Pentru detalii, scrieți-ne pe info@institutulidea.org

Sursa: www.institutulidea.org/ci11 

Pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/cupaidea