Persoanele cu dizabilități și-au expus lucrurile spre vânzare



Astăzi, 05 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, Coaliția Nediscriminare în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Alianței Organizației Persoanelor cu Dizabilități, a organizat o Expoziție cu vânzare.

Peste 22 de organizații care ajută persoanele cu dizabilități au expus spre vânzare lucruri făcute manual chiar de copii și tineri cu dizabilități. Prețul a variat de la 5 lei și până la câteva sute de lei. Lucrurile aveau în mare parte motivul Crăciunului și sărbătorilor de Revelion. Totuși, au fost lucrări din lemn care costau și 1.000 de lei. Prezentă la Eveniment, Ministra Muncii, Valentina Buliga a spus că este și va fi receptivă la toate evenimentele ce se referă la persoanele cu dizabilități. ”Am cumpărat foarte multe astăzi. Chiar cred că aceste persoane sunt ca și toate celelalte. Consider și chiar o să fac tot posibilul pentru a-i sprijini în toate”, a declarat ministra.

Mesajul pe care au vrut să-l transmită organizatorii proiectului a fost că persoanele cu dizabilități trebuie să fie tratate ca și toate celelalte. Aceastea nu trebuie să fie discriminate, dar nici excluse din grupuri sociale.

Coaliția Nediscriminare vă reamintește că dacă vă simțiți discriminat nu ezitați să ne sunați gratuit și confidențial la Linia Nediscriminare 0 8003 8003