Topul politicienilor pe Facebook. Noiembrie aduce feţe noi



 

image

Topul politicienilor cu pagini de Facebook este la a treia ediţie. Fac acest top în fiecare trimestru. Datele sunt preluate direct de pe paginile de Facebook a politicienilor vizaţi. Pentru comparaţie puteţi vedea topul din aprilie şi din iulie 2013. Topul următor, cel din ianuarie 2014, va fi Top 5 politicieni pe Facebook deoarece s-a aglomerat foarte mult zona de 5000+ fani.

Vlad Filat este de departe cel mai urmărit politician din Republica Moldova în mediul online. Filat plasează fotografii cu activitatea curentă şi scrie câteva statusuri pe săptămână. Din aprilie, de când am făcut primul top până în prezent acesta a crescut cu peste 10.000 de like-uri. Preşedintele PLDM şi-a dublat de atunci prezenţa pe internet şi continuă să adune fani noi.

Pe locul secund rămâne Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului. Acesta nu este foarte sociabil şi plasează pe internet link-uri către sursele mass-media care îl prezintă pozitiv.

Iurie Leancă este pe locul III în top. În iulie abia intrase(îşi făcuse cont) şi era direct pe locul 5. Cu o cifră de 8404 de fani Leancă cel mai probabil îl va depăşi în scurt timp pe Chirtoacă.

Vlad Plahotniuc are pe online acelaşi tip de prezenţă ca în viaţa publică. Apare rar, trânteşte câte una şi dispare. De curând ne-a anunţat despre lansarea blogului personal. Plahotniuc este pe locul 4 în topul politicienilor de pe Facebook şi are o creştere de 1000 de fani faţă de topul precedent.

Valeriu Streleţ este pe locul 5, nou intrat după topul din iulie. Streleţ are puţin peste 5000 de fani. Scrie constant şi plasează fotografii active. Pe pagina acestuia găsim link-uri către lideri de opinie de la Chişinău şi comentarii vizavi de activitatea parlamentară.

Veaceslav Ioniţă este pe poziţia 6. În topul precedent figura pe poziţia 4. Ioniţă a fost întrecut de premierul Iurie Leancă şi de Valeriu Streleţ. Ioniţă promovează pe pagina de Facebook articolele de pe blogul personal şi activitatea curentă de preşedinte al Comisiei Economie Buget şi Finanţe. Într-o vreme Veaceslav Ioniţă era mult mai activ şi popular pe reţelele de socializare.

Pe locul 7 în top se află Mihai Ghimpu. Acesta dă share în mod constant comunicatelor de presă de pe site-ul PL şi uneori îşi face publice emoţiile. A crescut cu 900 de fani din iulie.

Marian Lupu are cel mai ciudat comportament online deoarece pagina sa apare şi dispare la diferite intervale de timp. Probabil se răzgândeşte. O perioadă pagina sa era la acest link apoi a dispărut. Up-date: pagina de Facebook a lui Marian Lupu

Voronin, care trebuie menţionat, încă nu a luat decizia de a fi prezent online.

Când făcusem primul top al politicienilor pe Facebook acesta stârnise tot felul de reacţii: nu e credibil, e politizat sau dimpotrivă e foarte realist. Între timp oamenii s-au convins de faptul că cifrele sunt reale şi asta e tot ce contează!

sursa: dancaranfil.com