Amplica te învață să îți creezi un site / blog la training



amplica hosting training „WordPress pe înțelesul tuturor”Duminică, 11 august, Compania de hosting Amplica a organizat un training pentru începătorii interesați de a crea și administra un site pe platforma WordPress. Trainingul a fost desfășurat de către Denis Tabac, Fondator și Director General al Companiei Amplica – prima companie de hosting din Moldova social responsabilă. Evenimentul are ca scop de a spori posibilitățile cunoașterii domeniului online, crearea și administrarea unui site al organizației, al companiei, unui grup de inițiativă, blog personal etc.

Trainingul „WordPress pe înțelesul tuturor”, a oferit posibilitatea participanților să învețe și să pună în practică cele învățate imediat la laptopul personal; modul de creare, adaptare și administrare a unui site/blog pe platforma WordPress fără prea multe probleme. WordPress este una dintre cele mai populare platforme și una dintre cele mai preferate de utilizatori, pentru că ai acces la o mulțime de teme și poți instala ușor pluggin-uri. WP este un pachet software care merită ales dacă dorești să creezi un blog sau un site și nu vrei să ai bătăi de cap la configurarea lui. E simplu, ușor și comod.

De asemenea, participanții s-au familiarizat cu modul de plasare, redactare și promovare a articolelor de pe site, care sunt cele mai populare și mai utilizate plugin-uri; crearea galeriilor foto și ajustarea mărimei imaginii; instalarea și interpretarea statisticilor de pe site pentru a ști exact situația curentă de pe site-ul tău; optimizarea site-ului/blog-ului pentru motoarele de căutare (SEO); alegerea și instalarea unei teme, precum și posibilitatea de a fi adaptată și personalizată. Acestea sunt doar unele dintre temele abordate.

Am întîlnit multe dificultăți cînd am încercat să creez un site de sine stătător, chiar dacă aveam cunoștințe despre WordPress și am lucrat cu el. La acest training am găsit o rezolvare a acestor dificultăți, care deja nu mai sunt o piedică în calea mea.”  Ilona Cecan, Inginer-Programator la Universitatea de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu".

Pe parcursul trainingului am înțeles procesul de realizare și monitorizare a unui site/blog. Foarte potrivită pentru site-urile care urmează să fie lansate.”  Sergiu Aftenev, Director Comercial DAW Benta Moldova.

Compania Amplica Hosting prestează servicii de web hosting pentru găzduirea site-urilor, înregistrare și menținere domenii web, certificate SSL, VPS hosting etc. Se bucură de încrederea clienților și partenerilor săi datorită deservirii profesionale și abordare individuală pentru fiecare client. Din aprilie 2011, compania organizează traininguri de creare și administrare site pe tema „WordPress pe înțelesul tuturor”.