CTJM lansează proiectul “Jurnalism de calitate pentru tinerii din Moldova”



Societatea civila in Imagini

Prin intermediul acestuia, Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova îşi propune să contribuie la dezvoltarea abilităţilor tinerilor  jurnalişti în realizarea materialelor editoriale, care să corespundă cerinţelor etice şi de profesionalism în sfera mass-mediei de tineret.

Pe parcursul proiectului, se vor desfășura activități menite să asigure dezvoltarea şi consolidarea reţelei mass-media tinerilor din Moldova prin educarea unei generaţii de jurnalişti profesionişti, apţi de a oferi publicului materiale calitative. 90 de tineri din întreaga ţară, inclusiv Transnistria,vor fi instruiți și antrenați în procesul de realizare a materialelor jurnalistice, totodată  vor avea ocazia să-şi  dezvolte   şi abilitățile practice.

Prin intermediul proiectului “Jurnalism de calitate pentru tinerii din Moldova” participanţii vor avea şansa să asiste la  sesiuni de master class în incinta celor mai prestigioase instituţii media din ţară.

De asemenea, CTJM şi-a propus pentru prima dată în cei 10 ani de activitate să desfăşoare Gala Tinerilor Jurnalişti unde vor fi premiaţi cei mai buni tineri jurnalişti din Republica Moldova.

Proiectul  va demara cu o conferinţă de  presă, în cadrul căreia vor fi enunţate mai multe informaţii şi detalii referitor la activităţile planificate .

Proiectul “Jurnalism de calitate pentru tinerii din Moldova”este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA”.