Vino să ne jucăm cîteva ore alături de copiii spitalizaţi!



Marţi 15 mai, începînd cu orele 14:00 vă invităm să vă jucaţi cu copiii spitalizaţi din cadrul Institutului de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotitirii Sănătăţii Mamei şi Copilului. La activitate vor participa aproximativ 200 de copii spitalizaţi care din cauza stării grave a sănătăţii nu au posibilitatea de a merge la şcoală, de a participa la diverse activităţi de joc împreună cu semenii lor.

Acţiunea poartă denumirea Vino să ne jucăm cîteva ore alături de copiii spitalizaţi! şi va avea loc în faţa intrării centrale din cadrul Institutului de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Octoritirii Sănătăţii Mamei şi Copilului.

Voluntarii le vor propune copiilor pentru două ore să uite de problemele de sănatate şi să se cufunde în activitatea vitală a fiecarui copil - jocul. Activităţile desfăşurate în cadrul spitalelor sunt menite să uşureze şi să diversifice perioada internării copilului în instituţia medicală.

Programa va conţine:

-          ateliere de joc (dinamice, jocuri mari de lemn, de masă)

-          atelier de artă creativă

-          face-painting

-          atelier de circ

-          desen cu creta ş.a.

Punctul culminant al evenimentului va fi prezenţa tinerei interprete DARA care reprezintă un model pozitiv de participare şi creştere a responsabilităţii civice a cetăţenilor din întreaga Republică.

Activitatea este organizată de către Asociaţiile „Prietenii Copiilor” şi „Serviciu pentru Pace” în parteneriat cu Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Octoritirii Sănătăţii Mamei şi Copilului şi face parte din cadrul şirului de acţiuni a Săptămînii Naţionale a Voluntariatului (12 – 20 mai, 2012) care se află la cea de-a VI-a ediţie şi are genericul “Hai în gaşca voluntarilor!”.

Vino cu noi, nu sta deoparte!

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Tel.:  +373 22 595931

GSM: +373 69379870

Email: victoriamorozov@mail.ru

Victoria Morozov