Tinerii învaţă arta comunicării Proiectul ,,Young Experience a Smart Solution - YESS”!



În perioada 2 - 3 noiembrie curent tinerii participanţi la Proiectul ,,Young Experience a Smart Solution - YESS”  au participat la cel de-al 2 seminar de instruire ,,Comunicarea şi dezvoltarea abilităţilor de prezentare”, care a avut loc în regiunea Vadul – lui - Vodă.

La seminarul ,,Comunicarea şi dezvoltarea abilităţilor de prezentare” au beneficiat de instruire cele 5 echipe selectate în cadrul Proiectului YESS, unde au participat 15 tineri energici şi cu iniţiativă de a dezvolta comunitatea din care provin.

Grupul ţintă al proiectului YESS este format din 60 de tineri studenţi – 45 din România, judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi şi 15 din Republica Moldova – aflaţi în ultimul an de studiu sau Master.

Unul dintre obiectivele proiectului este crearea unei reţele transfrontaliere de tineri facilitatori comunitari, care să se implice activ în rezolvarea problemelor comunitare identificate în comunitate.

Proiectul YESS este implementat de către Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară Filiala Iaşi în parteneriat cu Organizaţia Pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii din Republica Moldova, Asociaţia COMUNIK Pentru Marketing şi Management Cultural, Economic şi Social Botoşani și Asociaţia COMUNIK Pentru Marketing şi Management Cultural, Economic şi Social Filiala Vaslui în perioada  14 aprilie 2011- 13 aprilie 2012

La finalul cursurilor, echipele vor participa la tabăra de creaţie în cadrul căreia se va simula un apel de proiecte, urmând ca cele mai bune 3 proiecte să fie depuse în cadrul unui apel de proiecte oficial şi real.

Proiectul YESS este susținut de Uniunea Europeană, PROGRAMUL OPERATIONAL COMUN România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.