Ultimele știri

Prev Next

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

20-07-2018

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

Ultimul curs din orar i-a transportat pe studenții ȘSAJ tocmai în satul Selemet din raionul Cimișlia. Scopul vizitei a fost documentarea și, în final, realizarea unui ziar despre și pentru sătenii acestei localități. Cei care i-au ajutat pe tinerii jurnaliști să descopere spiritul Selemetului au fost instructorii Petru Macovei și Angela Ivanesi. În acest an, alături și împreună cu discipolii noștri au lucrat mai mulți tineri, studenți la o școală de jurnalism din Germania. Pentru realizarea ziarului - de la concept și până la tipar -, discipolii ȘSAJ au avut la...

Read more

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

20-07-2018

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

  Anul 2017 a fost primul an în care, în Republica Moldova, persoanele fizice plătitoare de impozite au avut oportunitatea de a redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă. Centrul de Resurse Juridice din Moldova a făcut o analiză privind rezultatele primului an de implementare a mecanismului 2%. În primul an de implementare, 484 organizații necomerciale (413 asociații, fundații și instituții private și 71 culte religioase și părți componente) s-au înregistrat în Lista beneficiarilor 2%. Doar 302 din ele (circa 62%) au primit desemnări...

Read more

Pentru a treia oară, discipolii ȘSAJ au vizitat mai multe instituții media din București

20-07-2018

Pentru a treia oară, discipolii ȘSAJ au vizitat mai multe instituții media din București

Una dintre tradițiile frumoase, lansată în ultimii ani la Școala de Studii Avansate în Jurnalism, este vizita de studiu la București. Nici studenții din actuala promoție nu au făcut excepție, ei ajungând în cele mai importante redacții din România în zilele de 22-24 aprilie. Vizita a durat trei zile, timp în care jurnaliștii în devenire, dar și câțiva dintre foștii absolvenți, au văzut pe viu cum funcționează diverse instituții media de peste Prut. Tinerii s-au întâlnit cu mai mulți jurnaliști și i-au „descusut” pe aceștia despre secretele profesionale. Chiar în...

Read more

A inceput Saptamana Nationala a Voluntariatului 2007

In premiera pentru Republica Moldova, luni, 23 aprilie 2007, la orele 11.00, reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Tineretului (MET), Directiei Generale, Educatie, Tineret si Sport (DGETS), Consiliului National al Tineretului din Moldova (CNTM), Tinerii pentru Dreptul la Viata (TDV) si Ziarul nr. 1 pentru Tineri "Asta DA" au lansat in cadrul unei conferinte de presa "Saptamana Nationala a Voluntariatului 2007" (SNV).

Invitatii s-au referit la necesitatea cadrului legal cu privire la voluntariat, rolul voluntariatului in sistem educational, planul de activitate a SNV si promovarea voluntariatului prin mass-media.

1236.jpgVictoria Rusu, director executiv TDV a mentionat ca "SNV urmareste recrutarea noilor voluntari, care sa fie implicati in activitatile organizatiilor neguvernamentale si ca institutiile statului sa constientizeze ca au nevoie de activitatea voluntarilor". Paula Enache, coordonator comunicare a Directiei Tineret a Ministerului Educatiei si Tineretului a declarat ca "ministerul este implicat in activitati de voluntariat, prin elaborarea proiectului de lege, care va fi inaintat in cur�nd pentru dezbateri in Parlament".

Amintim ca SNV este lansat de catre Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Tineretului (MET) si Directia Generala, Educatie, Tineret si Sport (DGETS), cu sustinerea Agentiei Suedeze de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Fundatiei Soros-Moldova (FSM).

 

 

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md