Dieter Eggen voluntarul olandez în Moldova



Dieter Eggen are 29 de ani este din Olanda și din luna martie face voluntariat în Republica Moldova.

Și-a dorit să facă voluntariat și să trăiască în străinătate cel puțin un an după finalizarea universității, să cunoască o altă lume și alti oameni din afara țării sale. Mulți din prieteni lui au făcut voluntariat peste hotare, iar asta l-a motivat să aplice și el în cadrul Serviciul European de Voluntariat. Așa a ajuns voluntar la Centrul de Caritate pentru Refugiați în Moldova pe o perioadă de un an.

Îi place activitățile în care este implicat interacționând cu refugiați, cunoscându-le poveștile, unele mai fericite altele mai triste. Cu toate că limba este de multe ori o barieră între el și benefeciari centrului asta nu-l împiedică să desfășaore diverse activități. Activitatea de bază pe care o are este predarea limbii engleze pentru refugiați.

În Moldova i-a venit ideea să realizeze un filmuleț despre refugiații de aici, iar acuma lucrează asupra acestui proiect.

O altă activitate de voluntariat în care este implicat odată pe săptămână este la un adăpost de animale din afara orașului unde are grijă de acesteia.

Îi place activitățile pe care le face ca voluntar în Moldova, în pofida faptului că multe lucruri îi sunt încă necunoscute despre Moldova și diferă de țara sa.

Nu regretă că a ales să facă voluntariat international la noi deoarece a cunoscut oameni interesanți, a călătorit, a obținut experiențe noi, a aflat cultura și tradițiile unui popor.

În Olanda ca și multe țări europene voluntariatul este o normă socială considerată “o piatră de temelie” a societății civile.