Ion Cozma: ,,Voluntariatul va exista și-n viitor"



http://www.youtube.com/watch?v=rbvivtErGHU

Multe persoane m-au întrebat de ce pomovez voluntariatul, iar răspunsul meu a fost că acești tineri minunați și activi trebuie să fie cunoscuți, dar și să fie urmați ca exemplu.  Drept exemplu poate fi luată activitatea lui Ion Cozma, elev în clasa a XII-a l Liceul Teretic ,,Constantin Spătarudin or.Leova. chiar dacă anul acesta va susține bacalaureatul, el totușui se implică în diferite priecte și dăruiește zâmbete.

Încă din clasa a I-a, Ion, a început să facă voluntariat, cu pași mici și neîncrezuți, însă a ajuns unde se află astăzi. În prezent Ion face voluntariat la Centrul Orhideea și Centrul de Creație din or. Leova, penru el voluntariatul contează foarte mult.

La centrul Orhideea tinerii au fost instruiți pentru a  face ore educative cu elevii din  liceele și școlile din raion, aici a avut oportunittaea să informeze alți tineri despre traficul de ființe umane, maladiile existente, drepturile și obligațiile copiilor.

Totuși, mai aproape de suflet îi rămâne  Centrul de Creație, deoarece aici  face voluntariat pe unda care-i place, adică  moderează concerte, dansează  și  joacă teatru, primind în schimb doar aplauze și  cuvinte frumoase. Cea  mai frumoasă amintire care îl leagă de voluntariat este ziua când a mers împreună cu centrul  la casa de bătrâni din or.Leova pentru a prezenta un mic  concert, iar o bătrânică l-a lăudat și i-a  spus cuvinte care  i-au atins sufletul, acest lucru  l-a  motivat să facă în continuare acest lucru.

Tânărul crede că  voluntariatul este o activitate de viitor, și chiar dacă acum 5-7 ani nu  prea se auzea ce înseamnă voluntariatul, acum afirmă el, există numeroase organizații care promovează activitățile de voluntariat.

De ce face Ion Cozma voluntariat dar și ce mesaj transmite el tinerilor aflați din video!

 

Daniela Timofti