"Vreau să schimb lumea în bine", interviu cu Doina-Cristina Botnaru, voluntară SPFM



376725_460722003959231_1660081275_nTânără, nonconformistă, setoasă de energie și optimism. E fata cea mai fericită pe care am văzut-o vreodată. Ea este explozie de creativitate și veselie. Eroina noastră este Doina - Cristina Botnaru, voluntară a Societății de Planificare a Familiei din Moldova din iulie 2012. Doina învață la Liceul Teoretic "Ion Creangă" din capitală.  De asemenea studiază de 7 ani pianul, solfegiul, literatura muzicală și cântă la cor (soprano I) la Școala de arte "Valeriu Poleacov" din Chișinău. Ea este în zodia libertății pentru că adoră ploaia și e purtată de valurile muzicii clasice. Oamenii de artă sunt modele care îi conturează personalitatea, iar literatura o înaripează cu  inspirație. Pasionată de lectură, Doina o citește acum pe "Jane Eyre", carte în care ea se regăsește. Vă invit să o cunoașteți!

 

1.Cum ai început activitatea în domeniul voluntariatului?

Pur şi simplu am decis că societatea Republicii Moldova trebuie să se schimbe. Am înţeles că totul poate începe doar de la o simplă acţiune, de la un singur om. Doresc să am o contribuţie la schimbarea lumii spre bine.

 

2. Care a fost prima asociație în care ai ales sa te implici?

Cel mai interesant este faptul că anume SPFM-ul a fost primul meu imbold, prima mea experienţă. Şi nu o regret deloc! Am aflat multe lucruri interesante, cunosc oameni noi zi de zi.

 

3. Ce reprezintă Societatea de Planificare a Familiei din Moldova(SPFM)  pentru tine?

Consider că SPFM este o cale spre a cunoaşte lucruri noi, care pot fi transmise altora, bineînţeles; spre a-ţi face noi prieteni, spre a-ţi deschide noi ţi noi oportunităţi.

 

4. Ce părere ai despre tinerii ca tine din Moldova?

Tinerii din RM sunt deştepţi, au mereu ceva de spus, sunt interesanţi, activi și sociabili. Dar cred eu că ar trebui să fie mult mai informaţi, să fie mult mai interesaţi de sănătatea lor. Într-un corp sănătos - O minte sănătoasă!

 

5. Care sunt principalele lucruri pe care le înveți ca voluntar?

Ca voluntar învăţ să fiu tolerantă cu anumite persoane, învăţ să privesc lucrurile dintr-un alt punct de vedere, învăţ să am idei  şi să le aplic, desigur.

 

6. Vorbește-mi despre experienţa pe care ai avut-o ca voluntar al SPFM.

SPFM-ul este ceva extra-super-mega-fain!!! Sincer, este o experienţă foarte frumoasă: am aflat pe ce se bazează o familie sănătoasă, cum să ai o viaţă lipsită de probleme, regrete. Am cunoscut persoane drăguţe, prietenoase, creative.

 

7. Ce recomandări ai pentru cei care doresc să devină voluntari?

Cei care doresc sa devină voluntari, puteţi fi siguri că nu o sa fiţi dezamăgiţi. Totuşi, veţi contribui şi voi la bunăstarea societăţii, iar asta vă va face să vă simţiţi minunat!

 

Interviu realizat de Mircea Mitrofan,

departamentul Media SPFM

Logotip_SPFM