Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

„Eu cred în şansele tinerilor”



Maxim_Gutu

Maxim Guţu, este preşedintele Organizaţiei de Tineret al  Partidului  Liberal, sectorul Centru. Un tînăr cu o experienţă  vastă în domeniul  politic şi nu doar. A absolvit Universitatea  Liberă Internaţională,  Facultatea de Drept. Se poate lăuda şi  cu titlul de magistru în acelaşi  domeniu, titlu obţinut la  Universitatea Al.I.Cuza din Iaşi. Se implică  activ în acţiunile  societăţii civile, iar de curînd a iniţiat şi un ONG,  împreună cu    o echipă formată exclusiv din tineri.

 

În Partidul Liberal mă aflu de mai demult ,undeva din anul  2007, cînd era în plină desfăşurare campania electorală pentru  primărie. Anul trecut am fost ales în calitate de preşedinte al  Organizaţiei Liberale de tineret, filiala sectorului Centru.

Suntem o echipă de tineri care conlucrează cu echipa de  seniori  ai PL din acealaşi sector. Participăm în diverse acţiuni care  au ca  scop promovarea valorilor partidului din care facem parte dar mai avem şi alte activităţi. În această iarnă am participat la o acţiune de caritate desfăşurată în Căuşeni. La patru familii socialmente-vulnerabile am dăruit pachete cu produse alimentare, jucării, rechizite şi un set bogat de cărţi.

Avînd o experienţă vastă în domeniul tineretului ,am observat că odată cu progresul societăţii, tinerii  avansează din punct de vedere personal  profesional. Văd că junii din Republica Moldova au un grad de implicare mai mare în multe sfere ale vieţii. Sunt multe ONG-uri care promovează valorile tinerilor la nivel de stat, de instituţii centrale sau locale. E bine cînd ei vor să înveţe, cînd încep să bată la uşi şi să rezolve anumite probleme.

Împreună cu o consăteacă de a mea, Oxana Greadcenco, din Fîrlădeni, Căuşeni , studentă la Suceava şi cu încă o domnişoară, ne-am asociat pentru a deschide un ONG,  cu denumirea „Sud-Est Junior”.Grupul ţintă sunt tinerii.Vom încerca să muncim pentru interesul lor, să îi implicăm în activităţile acestui ONG. Sperăm într-o colaborare şi cu cei din raioanele de est ale Republicii, pentru că satul nostru este unul de frontieră.

Organizaţia pe care o conduc, mă refer la cea din Chişinău, se află într-un proces  amplu de reformare. Alegerea mea în calitate de preşedinte, este un punct din această reformare. Lucrăm asupra unui regulament intern care va prevedea toţi paşii după care trebuie să se ghideze membrii organizaţiei. E nevoie de multă responsabilitate, implicare. Eu sper că respectivul regulament va reuşi să îi mobilizeze şi să îi facă mai responsabili pe tinerii din grupul pe care îl conduc. Dat fiind faptul că suntem în sezon estival, participăm la diverse excursii, ieşiri la iarbă verde, unde avem şansa de a ne cunoaşte mai bine, pentru a ne consolida echipa.Eu cred în şansele tinerilor noştri, pentru că ei sunt viitorul acestui stat. Nu pot decît să le urez succes!

Iuliana Mămăligă