Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Interpreta Mariana Mihăilă despre muzică şi caritate




 _20103564624cd91e80279be

Tînăra interpretă de muzică uşoară, Mariana Mihăilă este prima care vine  în „Clubul vedetelor voluntare”. Cu vocea ei caldă, suavă, cu talentul de a reda emoţii prin  melodii, Mariana a făcut voluntariat, susţinând concerte caritabile, totodată vine să ne împărtăşească şi începuturile ei în munca de voluntariat.

Încă de pe băncile şcolii, în adolescenţă, de la vîrsta de 15 ani am început să fac voluntariat. Pe atunci am devenit membra Consiliului Copiilor şi Tinerilor din Chişinău din cadrul Departametului de învăţămînt şi practicam asemenea gen de activitate. Împreună cu colegii mei de la consiliu organizam diverse activităţi de voluntariat la casele de copii din capitală unde le făceam daruri de sărbătorile de iarnă şi cîntam pentru ei. De asemenea de 8 martie le făceam surprize mai multor batrânele venind cu mici daruri pentru ele chiar în ziua de 8 martie la ele acasă şi erau plăcut surprinse.

De curând în Republica Moldova s-a înfiinţat organizaţia „ Salvează viaţa”, care are obiectiv principal ajutorarea copiilor care suferă de boli grave. Am participat la activităţile de voluntariat iniţiate de ei de câteva ori. Primăvara trecută împreună cu Mariana Şura şi Alexandru Vdovicenco am susţinut un spectacol în satul Costeşti, Ialoveni pentru un băiat invalid care necesita o operaţie costisitoare. Toamna trecută am participat într-un proiect social intitulat „Another smiling face” unde mai mulţi artişti interpretau o piesă în duet cu cîte un copil invalid. Primăvara aceasta am participat într-un spectacol de binefacere pentru copiii de la casele de copii organizat de către asociaţia bussinesman-ilor din Turcia în Moldova. Vara aceasta am particpat la un alt spectacol iniţiat de doamna Sanda Filat pentru ajutorare a unui băiat care poartă o inimă electrică şi necesită transplant.

Voluntariatul este o activitate binevenită şi consider că fiecare cetăţean al ţării noastre trebuie să se implice în limita posibilităţilor pentru ajutorarea celor mai trişti ca noi. Sunt o sumedenie de posibilităţi de a acorda un ajutor  copiilor orfani, celor care necesită operaţii costisitoare sau tratamente.

Persoanele care sunt receptive la asemenea activităţi fără a avea careva remuneraţie bănească dau dovadă în primul rând de omenie. Sunt persoane care nu pun pe primul plan partea materială şi cred că fiecare trebuie să le urmeze exemplul.

Toate pentru mine au fost interesante în felul lor. Fiecare acţiune a conţinut  elemente deosebite şi s-au memorizat. Şi pe viitor voi rămîne receptivă la asemenea proiecte şi mă voi implica cu multă dăruire pentru că este creştineşte să îţi ajuţi aproapele şi îi îndemn pe toţi să o facă. 

 Iuliana Mămăligă