Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Ecaterina Covali:CTJM este organizația în care se trăiește fiecare proiect



Ecaterina Covali. Președintele Centrului Tînărului Jurnalist din Moldova, studentă în anul III la Relații Internaționale, USM. O tînără care depune efort în ambele terenuri, iar acest lucru nu face decît să îi aducă doar beneficii. Se implică activ în tot ceea ce face și este mereu în căutarea de noi căi pentru a promova tinerii jurnaliști.

304252_2231544762420_1546827625_n

 

 

Care au fost premisele care au determinat venirea ta la CTJM?

Înainte de venirea mea la CTJM am activat mai mulţi ani la Radioul Naţional, eram co-realizatoarea emisiunii „TineRadio”, emisiune despre tinerii de succes din Republica Moldova. Pe parcursul a mai multor ani, am cunoscut foarte mulţi tineri după care ar fi fost păcat să nu pornesc şi eu. Prin urmare, tinerii exemplu invitaţi în studiourile de la Radio Moldova, m-au determinat şi m-au motivat de altfel să mă implic mai mult, să-mi doresc mai multe şi nu în ultimul rând, să muncesc triplu. Astfel încât, în anul 2008 am ales să vin la Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova.

Cum ai combinat binomul dintre studiile tale de la FRIŞPA şi activitatea unui ONG de jurnalism?

În câteva zile îmi iau licenţa în Ştiinţe Politice cu specializare în Management Politic, imediat după primele cursuri de la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative am înţeles că am ales facultatea potrivită sufletului meu. Regăseam în programul de studii ceea de ce aveam nevoie pentru activitatea mea într-un ONG și anume cursuri de Managementul proiectelor, Marketing, Societate Civilă, Secretariat şi birotică,Imagologie, etc. În ceea ce ţine de misiunea organizaţiei în care lucrez şi anume domeiul mass-media, m-a ajutat şcoala de la Radio Moldova şi Televiziunea Naţională, ghidată de mari specialişti în domeniu.

Ce reprezintă CTJM pentru tine?

CTJM este organizaţia în care se trăieşte fiecare proiect iniţiat de noi, se depune suflet, muncă , se comunică foarte mult şi nu mi-e frică să zic că deja a devenit un mod de viaţă.

În viziunea ta, care este atitudinea tinerilor vis-a-vis de mass-media, per ansamblu?

În ultimii 2 ani se atestă o multitudine de oferte pe piaţa mediatică, mai mult ca atât, multe dintre instituţiile mass-media angajează tineri jurnalişti. Acest fapt serveşte drept motivant puternic pentru ceilalţi. Dar observ un interes sporit şi în urma recepţionării a unui număr impresionant de solicitări venite din parte tinerilor jurnalişti doritori de a se implica în activităţile CTJM-ului. În acest sens, CTJM vine din nou cu o alternativă pentru tinerii jurnalişti. Foarte curînd, urmează să organizăm în Chişinău un Târg al locurilor de muncă pentru tinerii jurnalişti. Cu mai multe detalii vom reveni ulterior.

 

Care sunt activităţile voluntarilor de la CTJM?

Sunt diverse, la moment se editează “Buletinul Tău” buletin informativ ce apare lunar, de asemenea, nu va întârzia să apară şi Radio CTJM.Voluntarii, de fapt prefer să le zic colegi, se implică şi în organizarea tuturor evenimentelor,campaniilor, activităţilor implementate în cadrul CTJM.

Cum încurajaţi tinerii jurnalişti?

Prin gama largă de oportunităţi oferite de noi. Bunăoară orice activitate la CTJM este generată de dolianţele şi necesităţile reale ale tinerilor jurnalişti. Traininguri,instruiri, cluburi de presă, consultaţii locale, concursuri în domeniu, participări intrnaţionale, întâlniri cu marii jurnalişti moldoveni sunt unele dintre puţinele beneficii aduse de CTJM.

 

Iuliana Mămăligă