Alexandru Cocetov: ,, A fi activ e la moda"



Astăzi vreau să vă povestesc despre un tânăr care nu cunoaște ce însemană timp liber, și asta pentru că mereu este implicat în diverse proiecte. Când l-am cunoscut pe Alexandru Cocetov mi-am dat seama că  nimeni nu poate fi trist în preajma lui, este mereu optimist, creativ și întotdeauna  vine cu idei îndrăznețe. Capacitatea de a observa activ viața oamenilor, cu atenţie şi dăruire, este una dintre calităţile principale ale lui Alexandru, îi place să discute cu oamenii și să afle poveștile celor care au trecut prin școala vieții. 

alex

Alex s-a  născut în Chişinău, dar toată viaţa a locuit în oraşul Briceni, tot în acelaşi oraş a finisat Liceul Teoretic «Grigore Vieru » şi Şcoala de Sport, secţia volei (Gradul I la categoria Junior). Actualmente este student la Universitatea de Stat « B. P. Hasdeu » din Cahul, Facultatea Filologie şi student la Institutul Precept Ministries International (Institutul de studiu Biblic după metoda inductivă).

Voluntariatul în viața lui Alexandru Cocetov

Studentul spune că nu are timp liber, însă nici nu-și dorește fiindcă nu ar ști cum să-l folosească. În prezent este implicat în numeroase proiecte în or.Cahul ca voluntar. Un proiect important pentru el este  ,,Informaţie prin Intigrarea Europeană”, implimentat de Centrul Pro-Europa, Cahul. Finanţat de Fundaţia Est Europeană din Moldova. În cadrul acestui proiect  organizăm diferite seminare pentru studenți  pe diferite teme, ca de exemplu : Traficul de Ființe Umane, Relația Europa și R.Moldova etc.

În cadrul proiectului ,,Bucuria Copilăriei’’, realizat de un grup de studenți și susţinut de Fundaţia Comunitară Cahul organizăm  diferite evenimente dedicate copiilor, uneori facem lansări de cărți, iar copii pot discuta cu celebrii scriitori din țara noastră.

În trecut  Alexandru a fost lider la Tabăra de limbă engleză din oraşul Cupcini, pentru el aceasta a fost o experiență cu totul specială fiindcă a avut posibilitatea să lucreze cu copii, să-i ajute să studieze limba engleză dar s-a implicat și în activități sportive alături de elevii din tabără.

Pentru Alexandru voluntariatul « Este o activitate în care participi, folosind puterile şi darurile tale spre folosul altora ». Participarea la diferite manifestări îl ajută să-și dezvolt orientul capacităţii în diferite sfere: literatură, cultură, politică, UE. Voluntariatul îl ajută să ajungă la un nivel mai înalt, decât un simplu student de la facultate.

,,Voluntariatul te face mai pregătit nu doar pentru şcoală/universitate, ci şi pentru viaţă. El te ajută să ai cunoştinţe mai ample în diferite sfere ale vieţii. Prin ajutorul voluntariatului, poţi fi mai uşor angajat la un post de muncă.” afirma el.

Blogul lui Alexandru  

Participînd la cursuri de crearea blogurilor organizate de  pastorul Bisericii Creştine din or. Cupcini, Alexandru Sanduleac  împreună cu soţia sa, Svetlana Sanduleac, l-au încurajat să creez un blog personal. Şi în ianuarie 2010 a apărut blogul - alexcocetov.wordpress.com cu primul articol ,,Dragostea adevarata’’. Pe el  Postează diferite evenimente, poezii, predici creştine, video sau articole despre lumea și oameii din jur.

Viața de actor

Dincolo de viața de student Alexandru are o pasiune foarte specială și aume actoria.

Este un tînăr actor  începător. După învitaţia directorului Teatrului Republican Muzica-Dramatic « B. P. Hasdeu » din or. Cahul, Gheorghe Mândru, a acceptat să vină şi să facă cursuri de actorie. Peste o perioadă scurtă, a fost învitat să particip la o preselecţie, organizată de acelaşi Teatru, după care a fost acceptat de consiliul artistic al teatrului de a fi angajat în calitate de actor.

Primele ieşire în scenă, au fost la sediul teatrului şi la Sanatoriul « Nufărul Alb » din Cahul, când juca roluri mici. După câteva luni, a început săprimească roluri mai importante.

,,Ce simt când sunt pe scenă ? O frică... O frică că voi uita cuvintele. Permanent, când ies în scenă, parcă sunt calm, dar în timp când joc, simt cum emoțiile mă copleșesc. Dar, cu toate aceste, simt şi o satisfacţie, pentru că spectatorul aplaudă şi se bucură.”

P.S Ca orice student micul actor are și planuri mari de viitor. Își dorește să termine cu bine Facultatea, dar şi  Institutul Biblic. Chiar dacă acum studiază în or.Cahul își dorește să se  întoarcă în oraşul de baştină (Briceni) și speră să-ți găsesc un loc de muncă acolo pentru a-și intemeia o familie și evident să continue activitățile de voluntariat, pentru că fără acest lucru viața sa nu ar avea sens, afirmă Alexandru.

Daniela Timofti