O tânără care studiază la Oradea e frizeriţă voluntar la Centrul Maternal “În braţele mamei”



Tatiana Petco are 19 ani, este din Chişinău şi în prezent studiază la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Universitatea din Oradea.

De  fiecare dată când vine în vacanţă, Tatiana face un gest deosebit: preţ de câteva ore este frizeriţă  -voluntar  la Centrul Maternal “În braţele mamei”. Beneficiarele Centrului o aşteaptă cu mare bucurie, iar ea spune că trăieşte emoţii inedite.

Tatiana_Petco

- Frizeria este o pasiune sau o meserie pentru tine?

Tatiana : E pasiunea care a devenit meserie cu timpul.  În clasele de liceu aveam cosiţe lungi şi voiam să fac ceva neobişnuit din părul meu. Găseam pe internet diferite modele de coafuri şi le imitam. Îmi ieşeau lucruri frumoase, cred,  de aceea prietenele şi parinţii m-au sfătuit să fac din asta o meserie şi o sursă de venit. Aşa am urmat cursuri de frizer şi coafor, iar vara am fost angajată chiar la o frizerie.

 

- Studiile pe care le faci acum nu prea au tangenţe cu această meserie, continui să profesezi?

Tatiana : În România sunt frizer şi coafor doar pentru mine şi prietene, deoarece marea majoritate a timpului e plină de activităţile de la facultate.

- Ce sau cine te-a adus la Centrul Maternal ?

Tatiana: Mama mea este educator social la Centrul Maternal “În braţele mamei” şi în una din vacanţe    m-a chemat să-i fac un breton unei beneficiare de aici. Atunci i-am propus tinerei mămici să-i fac o frizură.  Următoarea dată când am venit, aveam deja mai multe doritoare. Aşa, mi-am dat seama că pot fi utilă în acest mediu. Aceste tinere mămici sunt împovărate de probleme şi  merită nişte momente care le aduc zâmbetul pe buze.

 

Acum, de fiecare dată când vin acasă, vin şi la Centrul Maternal.

- Ce reprezintă pentru tine Arta de a face bine ?

Tatiana : Din familie am fost învăţaţi că binele făcut altora se răsfrânge şi asupra ta. De aceea, atunci când am ocazia să ajut pe cineva, nu stau mult pe gânduri.  Cred că dacă fiecare ar face o faptă mică pentru binele cuiva, putem schimba lumea. Orice bine aduce un alt bine!

 

Tatiana este un exemplu frumos de implicare voluntară într-un proiect social. Pentru benefeciarii Centrului Maternal, gestul ei are o importanţă deosebită. Cu siguranţă ai şi Tu ceva de oferit mamelor şi copiilor de aici !

 

Pentru contacte : Anna Zastavneţcaia

Responsabil de relaţii publice

Misiunea Socială Diaconia

Tel. 022 46 32 28

069474814

Str. Criuleni 22 (Cartierul Poşta Veche)