Cel mai bun student din ţară tot face voluntariat



Interiuri despre VoluntariatAm cunoscut-o la o Conferinţă ştiinţifică  despre presa scrisă din Basarabia. Marele ei noroc de atunci a fost obţinerea unui premiu. Ştiam doar că suntem colege de facultate şi de Facebook. Nimic mai mult. Ne-am cunoscut mai aproape la o Şcoală de Vară organizată de Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova. De atunci suntem cele mai bune prietene. Dar nu vreau acum să învălui în sirop subiectiv acest material, ci vreau să vă arăt care sunt meritele pentru care Cristina, aşa se numeşte amica mea, merită să aibă şi ea un articol pe site-ul nostru.

Experienţa AIESEC

Faceţi cunoştinţă! Cristina Aramă, stundenta anului III a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. Cristina face parte şi din categoria tinerilor voluntari. “Iniţial am înţeles  voluntariatul ca un ceva fără de sens şi o pierdere inutilă a timpului, ca mai apoi să mă conving de faptul că doar prin voluntariat te formezi ca personalitate, te afirmi şi  îţi dezvolţi capacităţile forte pe care le ai” menţionează studenta.Cînd era în primul an de facultate, nişte tineri entuziasmaţi cu energie pozitivă au îndemnat-o să aplice ca membru la cea mai mare organizaţie de tineri din lume, AIESEC. Erau atît de uniţi şi fericiţi încît nu a ezitat să devină membru AIESEC Chişinău în primăvara anului 2010.

Adevărata experienţă în AIESEC a acumut-o doar fiind implicată în cadrul unui proiect. Fiind vice-preşedinte în cadrul comitetului organizatoric “UpGreat”, a învăţat multe lucruri care au  schimbat-o ca om. “Îmi amintesc şi acum nopţile albe petrecute  alături de 5 omuleţi cu care am pus bazele acestui proiect şi l-am dus pînă la capăt. Au fost momente de răscruce cînd uşile ne-au fost închise, eram descurajaţi însă doar cuvintele preşedintelui nostru ne întăreau: “Noi o să reuşim, o să avem un proiect bun despre care se v-a vorbi”. Aşa şi a fost. Proiectul era destinat liceenilor (clasele a X-XII-ea), mulţi dintre ei promovează activismul civic, demonstrându-şi abilităţile şi competenţele.Acest proiect a învăţat-o să nu cadă atunci cînd nu mai are nici o şansă.

Laurii de la Bursa de Merit

Anul 2011 i-a adus şi premiul Bursa de Merit, bursă acordată celor mai buni sudenţi din ţară. La îndemnul unei prietene a aplicat la acest concurs. “Ea mi-a spus: ”Tu trebuie să aplici, eu am încredere în tine, ai să reuşeşti” Aşadar am colectat toate materialele necesare şi am aplicat”.  Fiind selectată la cea de a doua etapă, Cristina spune ca avut anumite  temeri, pentru că acesta reprezenta un interviu într-o limbă străină.Cristina a optat pentru limba franceză, chiar dacă de ceva  timp  nu o vorbea. “Contează să participi, să încerci. Şi am reuşit! Vreau să le mulţumesc organizatorilor pentru minunatul proiect prin care susţin tinerii de astăzi”.

La întrebarea de ce totuşi a optat pentru facultatea de jurnalism, Cristina mi-a răspuns entuziasmată că  este exact ceea ce îi place să facă. Îşi dorea mereu o facultatate unde să meargă la ore cu plăcere, unde să înveţe exact de ceea ce are ea nevoie. Iniţial a optat pentru Medicină, dar în ultimul moment planurile s-au schimbat radical!

În plină perioadă de sărbători Cristina are şi ea un mesaj de felicitare pentru semenii ei : “ Să fie sănătoşi pentru că astfel le vor reuşi pe toate. Să persevereze  mereu şi cu siguranţă vor avea noroc şi success în toate” conchide tînăra.

Iuliana Mămăligă