Concurs de selectare a participanţilor la Cursul de lungă durată în Formare de Formatori - ediţia 2018

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Baner facebook proiect MECC 2018

        Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" anunta concursul de selectare a participantilor pentru Cursul de lunga durata in Formare de Formatori - editia 2018.

       Cursul de lunga durata in Formare de Formatori este organizat in Republica Moldova de catre Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" din 2015 in cadrul proiectului "Promovarea educatiei non-formale de calitate in domeniul tineretului".
       În anul 2018, fiind la cea de-a patra editie a Cursului de lunga durata in Formare de Formatori am decis sa adaugam o noua perspectiva cu context european, astfel am dezvoltat proiectul "Promovarea programului Erasmus+: Youth in Action" care este implementat cu sustinerea Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii in cadrul Programului anual de Granturi pentru sectorul de tienret si a Centrului de resurse SALTO EECA.
       Scopul proiectului este de a promova programul Erasmus+: Youth in Action ca oportunitate pentru mobilitatea internationala a tinerilor si lucratorilor de tineret din Moldova.

       Obiectivele proiectului:

 • Cresterea capacitatii a 20 formatori-prestatori de servicii de educatie non-formala in domeniul tineret, conform Setului Eruopean de Competente a Formatorilor, pana in noiembrie 2018
 • Dezvoltarea capacitatilor la 60 organizatii de tineret din Moldova de a implementa proiecte de mobilitate a tinerilor si lucratorilor de tineret din cadrul programului Erasmus+: Youth in Action

În acest context, Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" organizeaza o noua editie a Cursului de Lunga Durata in Formare de Formatori in perioada Iunie - Noiembrie 2018 la hotelul NickHouse, or. Vadul lui Voda cu urmatoarele module de instruire:

Modulul de instruireTemaPerioada de derulare
Modulul 1 Concepte cheie, valori si practici consolidate in educatia non-formala 30 Iunie - 6 Iulie 2018
Modulul 2 Intelegerea si facilitarea procesului de invatare individuala si in grup
Modulul 3 Invatarea de a invata
Training course "Welcome in Erasmus+: Youth in Action" 18-20 Iulie 2018
Modulul 4 Design-ul programului educational 18-24 August 2018
Modulul 5 Cooperarea cu succes in cadrul echipei de formatori
Modulul 6 Comunicarea eficienta cu altii
Modulul 7 Competenta Interculturala 3-9 Noiembrie 2018
Modulul 8 Psihopedagogia tinerilor
Modulul 9 Planificarea activitatilor educationale, in conformitate cu scopul, prioritatile si obiectivele Strategiei Nationale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret
Training Practice Project Activitati de instruire in teritoriu Septembrie - Octombrie
Sedintele Clubului Formatorilor Activitati non-formale cu formatori experimentati Aprilie - Noiembrie

Tematica modulelor de instruire a fost selectata in conformitate cu Setul European de Competente a Formatorului in domeniul tineret.
       Grupul tinta spre care sunt orientate activitatile proiectului il constituie 20 formatori in domeniul tineretului, reprezentanti ai ONG-urilor de tineret, Centrelor de Resurse pentru Tineri sau cadre didactice care doresc sa se implice in organizarea activitatilor non-formale pentru tineri in afara programului scolar.

Profilul participantului:

 • Experienta de implicare cel putin doua ori intr-o echipa de formatori privind elaborarea, implementarea si evaluarea unui curs de instruire axat pe metode non-formale;
 • Implicat in activitate de lucru cu tinerii, fiind membru sau voluntar a unui ONG de tineret, Centru de Resurse pentru Tineri sau cadre didactice care doresc sa se implice in organizarea activitatilor non-formale pentru tineri in afara programului scolar;
 • Sa posede potential si dorinta de a dezvolta competentele de formator si a practica aceasta activitate in beneficiul organizatiei de tineret pe care o reprezinta;
 • Sa dovedeasca dorinta si initiativa de a auto-directiona propriul proces de invatare;
 • Sa fie pregatit sa reflecte asupra propriilor convingeri si abordari ca formator in domeniul educatiei non-formale;
 • Sa detina abilitatea de a livra instruiri in limba romana;
 • Participare activa in cadrul tuturor activitatilor organizate in cadrul proiectului.

Participarea la proiect necesita o investitie de timp estimata in 53 de zile:

 • 27 de zile (8 ore pe zi) de instruire;
 • 3 zile (8 ore pe zi) pentru realizarea lucrului pentru acasa;
 • 7 zile (1 ora pe zi) programul de mentorat;
 • 8 zile (2 ore per sedinta) pentru participarea la sedintele Clubului Formatorilor;
 • 3 zile (8 ore pe zi) pentru pregatirea Training Practice Project (TPP);
 • 3 zile (8 ore pe zi) pentru livrarea TPP;
 • 2 zile (4 ore pe zi) pentru e realizarea raportului privind activitatea de TPP si completarea portofoliului participantului.

Mai multe informatii despre proiect puteti gasi in fisierul anexat.

       Persoanele interesate sa participe la Cursul de lunga durata in Formare de Formatori pot expedia la adresele de email: [email protected] cu titlul "Formare de Formatori" urmatoarele documente:

        Data-limita de depunere a dosarului este 20 Mai 2018. Doar persoanele selectate vor fi contactate!

        Persoanele interesate de proiect şi care au întâmpinat neclarităţi sau vor să clarifice careva aspecte sunt invitate pe 4 mai 2018, ora 17:00 la sediul Institutului de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM" în cadrul şedinţei Clubului Formatorilor unde vor primi raspuns la toate întrebările.

         Adresa noastră: str. 31 August 1989, nr.26 of.4, instrarea din strada Lev Tolstoi

       Proiectul "Promovarea programului Erasmus+: Youth in Action" este implementat de Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM", cu suportul financiar oferit de catre Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii al Republicii Moldova in cadrul Programului de Granturi 2018.

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.