Internews in Moldova - Oportunitate de instruire pentru experți în dezvoltare organizațională

TRAINING OF TRAINERS

Seat at the Table / Organizational Systems and Standards Index (SATT / OSS)

Internews în Moldova prezintă metodologia de evaluare și dezvoltare a capacităților organizaționale Seat at the Table / Organizational Systems and Standards Index (SATT / OSS). Această metodă presupune transformarea organizațiilor, ce susțin mass media, în entități eficiente și durabile, capabile să-și asume  un rol de lider în dezvoltarea presei  din Republica Moldova. Metodologia SATT / OSS a fost elaborată de Institute for Sustainable Communities (ISC), fiind ulterior preluată, adaptată și utilizată cu succes aproape un deceniu  de Internews, în vederea prioritizării și ajustării  eforturilor de dezvoltare a capacităților organizaționale, de monitorizare și evaluare a progresului, precum  și de învățare din propriile experiențe/greșeli.  Indicele respectiv reprezintă o schemă ordinală, formată din cinci puncte, pentru aprecierea capacităților interne și externe  a 11 componente și 48 subcomponente,  compatibilă cu instrumentele de evaluare utilizate de USAID (OCA și NUPAS).

Trainingul va fi desfășurat de  Catherine Barnes din SUA. Experta are o experiență profesională de 27 de ani în domeniul democrației și a bunei guvernării, în  peste 50 de țări, precum și în sfera informării publice, outreach&advocacy, saudezvoltarea capacităților locale. În colaborare cu Internews, Catherine Barnes  a elaborat un set de instrumente de evaluare a capacității organizaționale după metoda SATT/OSS. 

Dacă aveți experiență în dezvoltarea organizațională, doriți să aflați mai multe despre această metodologie de evaluare și sunteți:

  • Motivat/ă  să învățați cum să aplicați în practică acest instrument;
  • Interesat/ă  de  oportunitățile de a efectua evaluări organizaționale utilizând acest instrument;
  • Profesionist/ă în efectuarea unei analize calitative ,formularea și prioritizarea recomandărilor;
  • Priceput/ă în scrierea unor rapoarte concise, dar și eficiente;
  • Orientat/ă spre detalii, cu abilități de planificare și organizare;
  • Discret/ă și puteți asigura protecția datelor cu drept de proprietate;
  • Disponibil/ă să alocați 3 zile pentru a învăța această metodologie direct de la experta internațională Catherine Barnes (SUA);
  • Aveți capacități profunde de comunicare interpersonală, verbală și scrisă;

atunci, aveți posibilitatea  să participați la Trainingul SATT / OSS, cu durata de 3 zile, în perioada 21-23 noiembrie 2017. Trebuie doar să vă înregistrați, completând formularul electronic. Data limită de depunere  a aplicațiilor este 5 noiembrie 2017.

Participanții selectați vor fi contactați până pe  data de 8 noiembrie 2017. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să o contactați pe Angela Vacaru la [email protected] sau la numărul de oficiu +373 60500570.

Această instruire este parte a proiectului "Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova" (MEDIA-M), finanțat de USAID, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesionale și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și financiare. Ca parte a activităților sale, MEDIA-M își propune, de asemenea, să contribuie la crearea unei societăți civile mai puternice și mai durabile, prin îmbunătățirea capacităților organizaționale ale OSC-urilor în sprijinul mass-media. Pentru oferirea unei asistențe tehnice eficiente și focusate acestor organizații, Internews în Moldova va prioritiza și adapta eforturile și activitățile sale în baza constatărilor și recomandărilor identificate prin evaluările SATT / OSS ale OSC-urilor locale.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md