Workshopuri gratuite la Evenimentul de lansare a serviciului de bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes

Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (www.aice.md )

a lansat primul MOOC din Republica Moldova în colaborare cu

Programul Novateca și

Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari

Vă invităm miercuri, 25 octombrie, între orele 14.00 și 17.00 la Chișinău, în incinta Bibliotecii Municipale ”B.P. Hașdeu” pentru a participa la evenimentul de lansare a primului MOOC din Republica Moldova. Veți putea afla cum să beneficiați de cursul gratuit online ”Competențe digitale pentru o carieră de succes”, veți putea participa la o serie de workshopuri gratuite care vă vor ajuta să vă dezvoltați competențele digitale de bază și veți interacționa cu facilitatorii și moderatorii cursului din 7 regiuni ale țării.

Formular de Înregistrare 

Cursul ”Competențe digitale pentru o carieră de succes”, creat în cadrul Proiectului ”Serviciul de bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes”, finanțat de către Programul, este un curs online gratuit care poate fi accesat de către utilizatorii bibliotecilor din 7 regiuni: Chișinău, Orhei, Cahul, Bălți, Ciadîr-Lunga, Căușeni și Telenești. Ghidați de către formatorii de la bibliotecile publice și centrele de excelență din cadrul Programului Novateca, utilizatorii vor putea parcurge 10 module online care includ informații cu privire la crearea unui CV digital creativ, elaborarea unui chestionar sau a unui sondaj de opinii digital, înregistrarea unei conferințe online prin intermediul Platformelor Google Hangouts și Zoom și utilizarea multor instrumente web în procesul de dezvoltare profesională și academică. În perioada octombrie 2017 – mai 2018 vor fi instruite peste 700 de persoane din cele 7 regiuni țintă.

Fenomenul MOOC este relativ nou pe scena învățământului global la distanță și a apărut în 2012. Fiind în pas cu ultimele inovații din domeniul eLearning, cursul ”Competențe digitale pentru o carieră de succes” a fost conceput pentru a putea fi parcurs de către un număr nelimitat de persoane din Republica Moldova prin internet și cu susținerea bibliotecarilor de la centrele de excelență și bibliotecile publice din Rețeaua Novateca. În plus față de cursurile tradiționale, care oferă și ele video-uri, materiale de citit și seturi de probleme, MOOC-ul creat de către echipa de experți de la Academia de Inovare și Schimbare prin Educație mai ofera și posibilitatea de a interacționa cu facilitatorii cursului prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Sute de cursanți din diverse regiuni ale țării interacționază între ei în cadrul grupului ”Serviciul de bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes” pentru a alfa cum să utilizeze anumite insrumente web în procesul de căutare de muncă sau nemijlocit la locul de muncă.”

Daniela Munca-Aftenev, Președintele Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație, coordonatorul proiectului.

Proiectul nostru își propune să stabilească un parteneriat durabil între bibliotecile publice din Chișinău, Cahul, Telenești, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Orhei, Bălți, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE), Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă și angajatorii din regiunile țintă, prin crearea unui serviciu digital nou care corespunde domeniului prioritar bunăstare economică și angajare în câmpul muncii prin educarea tinerilor și adulților conform Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite. Curriculum-ul în domeniul educației de carieră pe care l-am creat este pilotat în cadrul unui curs online tip MOOC adresat utilizatorilor în scopul familiarizării lor cu informații utile pentru angajarea ulterioară în câmpul muncii și pentru a corespunde cerințelor angajatorilor în materie de competențe digitale.”

Olga Morozan, Vicepreședintele Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație.

Pentru a parcurge gratuit cursul online ”Serviciu de Bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes” este necesar să vă înscrieți la una dintre bibliotecile din lista noastră – BIBLIOTECI. Împreună cu formatorii de la bibliotecă veți studia informația inclusă în curs și veți dezvolta o serie de competențe digitale cheie incluse în Strategia Educația 2020 – CURSUL ONLINE.

___________________________________________________________________________________________________

            EVENIMENTUL NAȚIONAL DE LANSARE A

SERVICIULUI DE BIBLIOTECĂ ICAN PENTRU O CARIERĂ DE SUCCES

25 octombrie

Biblioteca Municpală ”B.P. Hașdeu” din Chișinău

Eveniment organizat de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație în colaborare cu Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari și Programul Novateca

14.00 - 17.00

14.00-14.30 Deschiderea evenimentului

  • Cuvânt de salut din partea Programului Novateca
  • Cuvânt de salut din partea Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari
  • Cuvânt de salut din partea Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă
  • Prezentarea proiectului, experții Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație

14.30-15.00 Primele succese din teritoriu

  • Facilitatorii Cursului din regiuni (reprezentanții Centrelor de Excelență Profesională pentru Bibliotecari)
  • Utilizatorii serviciului iCAN din Chișinău

15.00-15.45 Workshop-uri pentru invitați

  • Workshop # 1

Daniela Munca-Aftenev: Elaborarea portofoliilor profesionale cu ajutorul instrumentelor web (Sala mare, Biblioteca Municipală ”B.P. Hașdeu”)

  • Workshop # 2

Olga Morozan: Instrumente web pentru crearea rapoartelor narative cu impact (Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, et 2)

16.00 -16.45  Workshop-uri pentru invitați

  • Workshop # 3

Elena Răileanu: Instrumentul Pictochart pentru crearea de infografice, rapoarte și prezentări digitale (Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, et. 2)

  • Workshop # 4

Țaran Natalia și Ignat Nina: Facebook-ul ca instrument de promovare și lucru în echipă (sala mare, Biblioteca Municipală ”B.P. Hașdeu”)

 20451958 10103186199592336 8176945388052779265 o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date de contact:

Daniela Munca-Aftenev, coordonator de proiect

[email protected]

(+373) 78122999

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md