ANTEM organizează conferința de lansare Testează-ți online nivelul la limba română

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) invită la conferinţa de lansare Testează-ți online nivelul la limba română.

Evenimentul se desfășoară cu susținerea financiară a Programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Oportunități de educație non-formală pentru tineri prin instruire la distanță”.  

ANTEM propune tuturor persoanelor să-și testeze online și gratuit nivelul de cunoaștere a limbii române, de la incipient, la avansat, inclusiv pe categorii profesionale. Pentru realizarea cu succes a testelor de evaluare, ANTEM propune teste de autoevaluare preliminară.

Testele online de autoevaluare și evaluare la nivelele A1, A2, B1, B2, C1 sunt elaborate în conformitate cu standardele europene. Testul de evaluare va certifica nivelul de cunoaștere a limbii române conform: înțelegerea la auz, înțelegerea unui text scris, gramatică și vocabular, producere creativă de text și examinarea orală. Grație certificatului obținut la finalul testului de evaluare, orice persoană poate accesa oportunități educaționale și profesionale mai extinse.

Testele pot fi accesate pe site-ul http://invat.antem.org prin introducerea ID-ului și parolei. Această platformă oferă posibilitatea învățării limbii române la distanță conform Cadrului European de Referință pentru Limbi.

La eveniment sunt invitați Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării al RM, metodiști, profesori de limbă română, reprezentanți ai Biroului Relații Interetnice, Biroului Migrație și Azil, Biroul Relații cu Diaspora, organizațiilor de tineret și bibliotecilor din țară.

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, apolitică, care asigură continuitatea programului şi are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale şi profesionale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi crearea unui mediu lingvistic favorabil.

Pentru mai multe detalii cu privire la posibilităţile de testare a nivelului de cunoaștere la limba română vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail: [email protected] sau la tel.: 022 24 57 12.

MECC Conferinta de lansare 2018 600

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.