Seminar despre regulile de origine a mărfurilor

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova invită mediul de afaceri  la seminarul “Confirmarea originii mărfurilor: reguli de origine și proceduri simplificate”, care va avea loc la data de 11 iulie a.c. orele 09.30- 16.30, la sediul CCI a RM (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 151).

Seminarul organizat de instituția camerală vine să acorde asistență agenților economici– exportatori și importatori, care sunt interesați în clarificarea regulilor de origine preferențiale și a procedurilor vamale de confirmare a originii în baza certificatului EUR1.

La eveniment sunt invitați să participe și reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Serviciului vamal etc.

Agenda: Tematica seminarului cuprinde aspecte actuale privind regulile de origine aplicabile în comerțul cu UE, Turcia și CEFTA, cumularea originii, informații obligatorii privind originea și proceduri simplificate de certificare a originii, precum exportator aprobat etc.

Exemplele practice privind produsele exportate de producătorii autohtoni, discutate în cadrul seminarului, vă vor ajuta să înțelegeți cerințele care trebuie îndeplinite pentru a obține origine preferențială la export. Totodată, importatorii vor fi informați despre prezentarea certificatului EUR1 la import în RM.

Formatorii: Seminarul va fi moderat de către doi experți în domeniul originii mărfurilor din UE (Belgia și Polonia) cu o experiență bogată în domeniul vamal, care vor veni cu informații și recomandări relevante. Evenimentul este organizat cu susținerea Comisiei Europene.

Înregistrare: Vă invităm să delegați reprezentantul întreprinderii Dvs. și să confirmați participarea la seminar, la numărul de telefon: + 373 78 78 30 02 sau adresa electronică: [email protected].

Participarea la acest eveniment este grătuită!Organizații vizate: Camera de Comert si Industrie (CCI) |Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.