Conferință regională la Chișinău: Calea spre durabilitatea financiară a organizațiilor societății civile (15-16 mai 2018)

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Calea spre durabilitatea financiară a organizațiilor societății civile 

Conferință regională la Chișinău (15-16 mai 2018)

Durabilitatea financiară este un subiect de bază pentru majoritatea organizațiilor societății civile din Moldova, unde circa 80% din finanțarea organizațiilor societății civile (OSC) vine din surse străine. Noul mecanism de desemnare procentuală, granturile ministerelor, donațiile din partea persoanelor fizice, contractarea serviciilor și întreprinderile sociale ar putea servi drept surse alternative și durabile de finanțare pentru OSC, pentru ca acestea să-și poată continua activitatea și serviciile.

Centrul European pentru Drept Necomercial (ECNL) și FHI 360 acționează în vederea îmbunătățirii sectorului civil în Moldova și a promovării instrumentelor alternative de finanțare din 2013 în cadrul Programului ”Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” (MPSCS), cu susținerea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). De data aceasta, ECNL și FHI 360 convin organizații ale societății civile, experți în finanțarea societății civile și autori de politici din Moldova, Europa și regiune pentru a-și împărtăși experiențele diferite în aplicarea modelelor de finanțare alternative pentru OSC. Conferința “Calea spre durabilitatea financiară a organizațiilor societății civile” este co-organizată de Parlamentul Republicii Moldova și susținută de USAID și de Uniunea Europeană.

Vă invităm să:
Învățați: despre diverse modele de finanțare și modul de aplicare ale acestora în practică în alte țări.
Discutați: angajându-vă în dezbaterile de politici și să identificați căi specifice pentru reformă în Moldova.
Acționați: descoperind instrumente practice pe care organizația Dvs. le poate aplica în activitatea zilnică și care vă vor ajuta să vă urmăriți mai eficient obiectivele.

Orar de lucru:
15 mai, 8:30 – 18:00 
16 mai, 8:30 – 12:00

Cererea de participare:
Vă rugăm să vă înregistrați pe acest link, îndeplinind formularul de aplicare până la 27 aprilie 2018: https://goo.gl/forms/zaSlya51k5R3xyth2

Vă vom confirma înregistrarea până la 27 aprilie 2018.

***
Concursul de fotografii:

MPSCS vă invită la concursul de fotografii “Ce facem noi în organizația noastră?” Încurajăm organizațiile participante să prezinte până la 3 fotografii care demonstrează cel mai bine activitatea organizației. Fotografiile vor fi afișate în timpul conferinței și toți participanții la conferință vor putea vota pentru cea mai bună fotografie. Detaliile de prezentare ale fotografiilor vor fi distribuite participanților înregistrați.

***
Apreciem înregistrarea și participarea activă a Dumneavoastră la acest atelier de lucru menit să facă sectorul mai durabil!

Această conferință este co-organizată cu Parlamentul Republicii Moldova.
Organizarea ei este posibilă datorită sprijinului 
generos al poporului american prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în cadrul Programului ”Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” (MPSCS),
implementat de FHI 360 în parteneriat cu Centrul European pentru Drept Necomercial (ECNL).

Conferința va fi co-finanțată de Proiectul “Monitorizarea progresului, abilitarea acțiunii”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Conținutul este responsabilitatea organizatorilor și nu neapărat reflectă viziunile USAID, ale Guvernului SUA sau ale Uniunii Europene.

pic
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.