Invitație pentru presă Aniversare dedicată Zilei Mondiale a Vederii cu sloganul: “Vederea ta contează”

CINE: Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere

Slabă „LOW VISION”, în parteneriat cu Oficiul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului în Republica Moldova și Organizaţia „HJELP MOLDOVA” (Norvegia)       

CE: Aniversarea  ZILEI MONDIALE A VEDERII, cu sloganul:

    “Vederea ta contează”

UNDE: Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere

Slabă „LOW VISION”

CAND: 12 octombrie 2017, între orele 11.00 -13.00

IMPORTANT: Ziua Mondială a Vederii, inclusă în calendarul oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se aniversează în fiecare an, în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie.

Ziua Mondiala a Vederii este un eveniment important de advocacy și comunicare și are scopul de a atrage atenţia factorilor de decizie la intervențiile cheie, care sunt cruciale pentru atingerea obiectivului de bază a  Planului Global de  Acțiuni ce vizează îmbunătățirea sănătății vederii la nivel mondial ("Universal Eye Health") pentru următorii ani. Planul are drept obiectiv ca, până în anul 2019, să reducă cu 25% prevalența deficențelor de vedere și a orbirii evitabile.

Scopul evenimentului constă în informarea şi sensibilizarea opiniei publice despre sănătatea vederii, precum și necesitatea asigurării incluziunii sociale și educaționale a persoanelor cu deficienţe de vedere prin prizma respectării drepturoilor omului.

 

Data desfăşurării: 12 octombrie, 2017

Locul desfăşurării: or. Chişinău, str. Romană,1, et. 4, sala de festivităţi, (incinta CREPOR)

Telefon: 0 22 24 03 30, 068192700, 069073449

Persoana de contact: Tatiana Ghidirimschi, Tatiana Chistol

 

www.lowvision.md

www.iapb.org/advocacy/world-sight-day

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md