Conferință de lansare a Manualului și Caietului de învățare a limbii române pentru refugiați

Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) organizează, în premieră, o conferință de lansare a Manualului și Caietului  de învățare a limbii române pentru refugiați, nivelul A1+, cu susținerea financiară a Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

Evenimentul va avea loc la Chișinău, miercuri, 27 septembrie, ora 10.00, str. Iacob Hâncu 10/1, et. 2.

În Republica Moldova locuiesc mulți străini, printre care refugiați, care au nevoie de integrare atât socială cât și lingvistică. Manualul și Caietul de învățare a limbii române pentru refugiați reprezintă o componentă importantă a procesului de predare-învățare care contribuie la facilitarea integrării persoanelor străine în fluxul vieţii social-economice şi culturale a Republicii Moldova.

Noutatea proiectului este că aceste materiale didactice sunt primele destinate refugiaților și solicitanților de azil, care doresc să însuşească limba română în scopul integrării socioprofesionale și culturale pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului, experți, metodiști, profesori de limba română vor pune în discuție Manualul de limbă română și Caietul de exerciții „Învățăm Limba Română Împreună”, lucrări ce vin cu o nouă abordare, modernă, a metodelor și tehnicilor de învățare a unei limbi nematerne.

Reamintim că recent ANTEM a lansat Curriculum-ul de învățare a limbii române pentru refugiați și Modulul de învățare, la distanță, a limbii române ca limbă străină.

La eveniment sunt invitaţi, Traian Țurcanu, șef al Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Monica Babuc, ministru al Educației, Culturii și Cercetării al RM, Olga Poalelungi, șef al Biroului Migrație și Azil din Republica Moldova, ambasadori, șefi ai direcțiilor de învățământ, profesori, metodiști și experți ANTEM, reprezentanți ai ONG-urilor ș.a.

ICNUR Lansare Manual si Caiet

 

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md