Datorită colaborării dintre AO ”Inițiativa Pozitivă” și UNFPA, 4000 de persoane din Moldova au beneficiat de servicii sănătății sexual-reproductive

În cadrul proiectului comun al UNFPA (Fondul Națiunilor Unite pentru Populație) și Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă”, 4000 de locuitori ai Moldovei de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de servicii în contextul sănătății sexual-reproductive.

Rezultatul activității comune va fi prezentat la conferința de presă care se va desfășura pe data de 25 septembrie, la ora 10:30, în sala roșie a ”Summit Events” ( str. Tighina, 49/3, scara 1). Spicherii conferinței de presă, printre care reprezentantul Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, al ”Inițiativei Pozitive” și UNFPA, vor prezenta mai detaliat rezultatele obținute în cadrul activității comune.

De asemenea, în aceeași zi va avea loc premiera spotului social ”Sănătatea sexual-reproductivă în grupurile de risc” care prezintă destinul câtorva eroi din grupurile de risc, viața cărora s-a schimbat în bine datorită serviciilor din sfera sănătății sexual-reproductive. Doi eroi ai spotului – un cuplu discordant – vor fi prezenți la conferința de presă. Irina și Vladimir Dodon sunt căsătoriți de 11 ani.

Vladimir este HIV-pozitiv, iar Irina este HIV-negativă. Datorită serviciilor de care au beneficiat în contextul sănătății sexual-reproductive, au reușit să întemeieze o familie trainică și să nască un copil sănătos. După conferința de presă va avea loc o ședință de lucru la care vor participa reprezentanții sectorului nonguvernamental și ai UNFPA.

Pentru informații suplimentare apelați numărul: + (373) 600 107 06, Elena Derjanschi

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md