Revizuirea Republicii Moldova la Comitetul ONU privind drepturile Sociale, Economice și Culturale - difuzare publică

În perioada 21 - 22 septembrie 2017, Comitetul ONU privind Drepturile Economice, Sociale şi Culturale (CESCR)  va examina  cel de al treilea raport periodic prezentat de către Guvernul Republicii Moldova cu privire la implementarea prevederilor Pactului internaţional cu privire la drepturile economice, sociale şi culturale.
 
 Raportul va reflecta progresul Republicii Moldova în respectarea drepturilor garantate de Pactul Internaţional în ultimii șase ani.
Oficiul ONU pentru Drepturile Omului va organiza la Chișinău ecranizarea publică a sesiunii de la Geneva, urmată de întrebări, răspunsuri și discuții.
 
În cadrul evenimentului, pe lângă difuzarea publică a sesiunii Comitetului ONU pentru drepturile economice, sociale și culturale,  participanții vor lua parte la o discuție publică la tema dreptului la cel mai înalt standard de sănătate fizică și psihică.
La eveniment sunt invitate să participe în jur de 100 de persoane, inclusiv autorități, organizații non-guvernamentale, parteneri de dezvoltare și persoane din diferite grupuri vulnerabile.
 
Pentru a participa la eveniment, e nevoie de înregistrare prealabilă la: https://goo.gl/forms/fAwMLIX6HS4ofE682
 
În cazul în care doriți să aflați mai multe detalii sau aveți interes sporit de a participa la eveniment, vă rugăm să contactați: Cornelia Adeola, E-mail: [email protected]g; Tel.060422756
 
Notă: Ultima dată, Republica Moldova a fost examinată la CESCR în 2011, atunci când a fost examinat cel de al doilea raport periodic. După audiere, Comitetul a înaintat un șir de recomandări autorităților din Republica Moldova printre care: să întreprindă măsuri de eliminare a discriminării grupurilor minoritare sexuale, să includă prevederi referitoare la “acomodarea rezonabilă” pentru persoanele cu dizabilităţi, să consolideze eforturile de soluţionare a problemelor socio-economice cu care se confruntă populaţia de etnie Romă, să întreprindă acţiuni urgente pentru crearea şi implementarea programelor de pregătire vocaţională pentru persoanele cu dizabilităţi şi incluziunea acestora în câmpul muncii și altele.
 
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md