“Educaţia media se face în şcoală”: Cadrele didactice care au depus dosare de participare vor primi abonamente la „Ziarul de Gardă"

64 de cadre didactice din întreaga țară au depus dosare de participare la concursul anunțat de Asociația Presei Independente (API) şi Centrul pentru Jurnalism Independent (Bucureşti, România) în cadrul proiectului “Educaţia media se face în şcoală”. Deoarece numărul doritorilor de a participa în acest proiect este mare, API şi CJI România au decis să selecteze 16 persoane, în loc de 12, cât s-a anunțat inițial. Totodată, redacţia săptămânalului de investigaţii ”Ziarul de Gardă” le va oferi celor 64 de profesori și profesoare care s-au înscris în concurs abonamente gratuite pentru o perioadă de 12 luni.

În rezultatul concursului, vor fi selectate 16 cadre didactice care vor participa la o “şcoală de toamnă” la tema educaţiei mediatice care va avea loc la o pensiune situată într-o zonă pitorească din România. Ulterior, profesorii vor trebui să planifice şi să desfăşoare câte cel puţin două activități de educaţie mediatică pentru elevi și/sau alţi locuitori din comunităţile lor (părinți, alți profesori, elevi din alte școli etc). Aceste activităţi vor fi coordonate cu echipa proiectului, care se va afla în contact permanent cu profesorii și le va oferi toată asistenţa necesară.

Şcoala de toamnă” va avea loc în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2017 în zona Bucovinei (România). Profesorii participanţi vor fi instruiţi de experţi şi cadre didactice din România cum să introducă elemente de alfabetizare media în predarea lor zilnică și în activitățile extra-curriculare periodice. Totodată, vor fi create şi consolidate contactele între cadrele didactice din R. Moldova și România pentru continuarea dialogului și a cooperării pentru educaţia mediatică a consumatorilor de diferite vârste.

Proiectul “Educaţia media se face în şcoală” se desfăşoară în perioada august 2017 – iulie 2018. Scopul proiectului constă în dezvoltarea abilităţilor cadrelor didactice de instruire şi transmitere a cunoştinţelor de consum critic al produselor mass-media, inclusiv de verificare a informațiilor, dezvăluire a știrilor false, evitarea manipulării şi a propagandei informaţionale.

Pentru detalii suplimentare, o puteți contacta pe Diana Lungu, coordonatoare comunicare API, [email protected], telefon: 022 210602. 

 

Acest proiect este sprijinit financiar de Ambasada Olandei în cadrul Programului Drepturile Omului

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md

Find us on Google+
Google