Concurs național de desene şi eseuri cu genericul „Acționează asupra CO2”

Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Oficiul Schimbarea Climei al Ministerului Mediului, organizează în perioada 01 - 31 august 2017 Concursul național de desene şi eseuri cu genericul „Acţionează asupra CO2”. Concursul este organizat în cadrul Proiectului GEF/UNEP „Republica Moldova: Pregătirea Comunicării Naționale Patru” și a Primului Raport Bienal Revăzut în cadrul Convenției Cadru a Organizației Națiunilor Unite Pentru Schimbările Climatice (CONUSC).

Prin acest concurs ne propunem:

-          încurajarea implicării cetățenilor, în special a tinerilor şi a femeilor, în problemele legate de schimbările climatice, crearea consensului în aspectul înțelegerii acestui fenomen și a măsurilor care pot contribui la atenuarea schimbărilor climatice de la nivel individual și până la cel global;

-          înlăturarea barierelor în acţiunile tinerilor, precum şi încurajarea lor pentru o schimbare reală şi durabilă a comportamentului, fapt ce va contribui la reducerea emisiilor de CO2 şi la îndeplinirea obiectivelor Republicii Moldova în cadrul Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite cu privire la schimbarea climei (CONUSC).

La concurs pot aplica toți cetățenii Republicii Moldova, interesați de acest subiect, indiferent de vârstă, sex, rasă, religie. Este încurajată participarea femeilor și a tinerilor.

Termeni de realizare a Concursului:

01 - 31 august 2017 – perioada de aplicare

8 septembrie 2017 – anunţarea câştigătorilor

15 septembrie 2017 – organizarea evenimentului de totalizare şi premierea câștigătorilor.

Premii pentru concursul de desene:

- Locul I – 60 USD

- Locul II – 40 USD

- Locul III – 30 USD

Premii pentru concursul de eseuri:

- Locul I – 60 USD

- Locul II – 40 USD

- Locul III – 30 USD

Regulamentul concursului de desene şi eseuri „Acţionează asupra CO2 poate fi accesat aici http://www.mediu.md/index.php/ro/component/k2/item/314-anunt-concurs  sau poate fi solicitat prin intermediul poștei electronice:  [email protected] 

 

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md