Cea mai mare competiție de idei de afaceri cleantech din lume îşi deschide aplicările din nou pentru Moldova!

ClimateLaunchpad - competiția de idei de afaceri cleantech prezentă în peste 30 de țări din Europa, inclusiv și Moldova, este în căutare de noi participanți cu idei de afaceri inovative în domeniul tehnologiilor ecologice.

În cadrul competiției participanții vor primi suportul necesar ca să îşi dezvolte ideile în adevărate start-up-uri cu impact global. Ideile pot fi inovaţii în domeniul energiei regenerabile, tranziţiei durabile în lanţul alimentar, mobilității urbane durabile, sau oricare alt domeniu de combatere a schimbărilor climatice, având la bază două principii: utilizarea tehnologiilor existente pentru a genera mai mult cu mai puţine resurse, și prezența potenţialului comercial.

Sunt invitaţi să aplice studenţii, start-up-urile, antreprenorii, cercetătorii, organizaţiile publice, consultanții și inginerii care au dorinţa de a-și vedea ideea finanțată și lansată la nivel mondial.

Competiția are trei runde (limba de discuție este engleza):

1.      Boot Camp - 24-25 Iunie

Participanții vor merge la un Boot Camp de două zile, în cadrul căruia vor fi instruiţi de traineri locali și internaţionali cu o experienţă vastă în atreprenoriat despre tot ce trebuie să știe pentru a-și iniția o afacere în domeniu.

2.      Coaching intensiv și Finala Naţională  - August

Participanții vor avea parte de şase sesiuni intensive de coaching axate pe pregătirea lor pentru Finala Naţională, unde îşi vor prezenta planul de afaceri în faţa unui juriu profesionist. Trei din cele mai promiţătoare idei vor intra în Marea Finala Europeană și vor concura cu finaliștii naţionali din celelalte peste 30 de țări.

3.      Marea Finală Europeană  - 17-18 Octombrie

Marea Finală Europeană va avea loc la Limassol, Cipru. Echipele își vor prezenta ideile în fața unor investitori și antreprenori de frunte în domeniul tehnologiilor ecologice la nivel European. Vor primi feedback despre cum să îți îmbunătăţească ideea și vor avea ocazia să își discute amănunțit business planul în cadrul sesiunilor de network.

TOP zece echipe ai finalei europene vor primi acces la acceleratorul de afaceri Climate-KIC, care presupune o școală de business cu o durată de 18 luni, cu scopul de a transforma ideile în produse sau servicii ecologice cu potenţial de comercializare la scală globală prin intermediul fondurile europene. Iar TOP trei câştigători vor primi și premii băneşti: locul 1- 10,000 euro, locul 2- 5,000 euro și locul 3 - 2,500 euro.

Participarea este gratuită. Deadline de aplicare este 21 Mai. Formularul de aplicare îl găsiți aici: http://climatelaunchpad.org/application-form/

Mai multe detalii despre ClimateLaunchpad și cum a avut loc competiția de anul trecut găsiți pe website-ul official: www.climatelaunchpad.org.

În Moldova ClimateLaunchpad este organizat de către A.O. EcoVisio, în parteneriat cu organizația Tekwill.

Climate Launchpad este un program Climate-KIC. Climate KIC este cel mai mare parteneriat public - privat de inovare din Europa, concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituţii academice de renume şi sectorul public. Climate KIC este una dintre cele trei Comunităţi ale Cunoaşterii şi Inovării (KIC) care au fost create în 2010 de către Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT). 

Tekwill este realizat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida).

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md