Burse

Burse pentru fotografi

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” pune la bătaie 5 burse pentru fotografi, în valoare de 400 USD brut fiecare. Bursele sunt oferite în cadrul proiectului „Promoting Accountability through Investigative Reporting” realizat cu sprijinul financiar al National Endowment for Democracy (NED).

Prin acest concurs ne dorim să stimulăm fotografia documentară și fotojurnalismul în spaţiul media din R. Moldova; să încurajăm fotografii să prezinte realități sociale documentate în timp.

Câștigătorii vor avea la dispoziție patru luni pentru a documenta și realiza un produs fotojurnalistic. Subiectele se vor axa pe domeniul social și vor fi stabilite de comun acord cu „Oameni și Kilometri”.

ELIGIBILITATE:

  • Cetățeni ai Republicii Moldova (inclusiv stânga Nistrului). (Vârsta minimă 18 ani);
  • Experiență de lucru minim între 2 ani în fotojurnalismul social și/sau fotografia documentară.

DOSARUL:

Dosarul de înscriere în concurs va conține:

  • Curriculum-vitae actualizat;
  • Un proiect fotografic, realizat în perioada 2016-2018, care să fie însoțit de o scurtă descriere. Notă: Proiectul urmează să fie prezentat în format pdf;
  • 2 propuneri de subiecte cu tematică socială pe care candidatul ar dori să le documenteze în cadrul proiectului. Fiecare subiect va fi însoțit de o scurtă descriere și motivare (maxim 250 de cuvinte).

Notă: Înainte de expediere, dosarul de înscriere va fi pus într-un folder și zipuit.

DEAD-LINE: 26 august 2018, ora 23:59

Aplicațiile vor fi expediate on-line la adresa [email protected] În subiectul e-mail-ului vă rugăm să indicați: Dosar burse pentru fotografi 2018. 

SELECȚIA:

Selecția participanților se va face în două etape: 1. Dosarul de aplicare și 2. Interviul. În cadrul primei etape accentul se va pune pe experiența candidatului și originalitatea subiectelor propuse. Doar persoanele care vor accede în cea de-a doua etapă vor fi anunțate.

  

PLATĂ:

Câștigătorii burselor vor primi echivalentul în MDL a 352 USD. Contractul de acordare a burselor prevede plata în două tranșe: una la începutul documentării și cealaltă după predarea produsului fotojurnalistic.

Notă: Redacția „Oameni și Kilometri” nu își asumă cheltuielile legate de procesul de documentare, acestea rămânând la latitudinea fiecărui participant. Câștigătorii sunt liberi să folosească suma cum cred de cuviință. Nu sunt necesare documente justificative pentru cheltuirea acesteia.

PUBLICAREA ȘI DREPTURILE DE AUTOR:

Produsul jurnalistic realizat în cadrul acestor burse va fi publicat exclusiv pe platforma www.oamenisikilometri.md. Autorii își păstrează drepturile de autor, însă timp de 6 luni din ziua publicării aceștia nu vor putea re/publica sau re/utiliza sub nicio formă fotografiile făcute în cadrul acestui concurs de burse. Dupa perioada de 6 luni de la data publicării, autorul își poate include opera în portofoliul personal (website, social media etc) și poate publica opera, doar cu mențiunea "Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Oameni și Kilometri și cu link către material.

Totodată, prin acceptarea de a beneficia de o bursă fotojurnalistică, câștigătorii automat își dau acordul ca „Oameni și Kilometri” să le folosească produsul fotojurnalistic în materiale de promovare a granturilor și activităților organizației.  

Pentru a păstra impactul proiectului editorial, autorii vor fi obligați să nu publice imagini din proiect sau corelate subiectului documentat înainte de publicarea acestuia pe www.oamenisikilometri.md. 

EXPOZIȚII ÎN 5 ORAȘE:

O parte din lucrările realizate de fotografii selectați vor fi expuse concomitent în cadrul unei expoziții naționale, care va fi organizată în prima jumătate a anului 2019 în 5 orașe din Republica Moldova. Redacția „Oameni și Kilometri” va suporta toate cheltuielile necesare pentru printarea și organizarea celor 5 expoziții.

CONTACT:

Polina Cupcea, coordonatoare de proiect

GSM 069823878 (între 9.00 și 18.00)

E-MAIL: [email protected]

P.S. Mesajele lăsate pe rețelele de socializare vor fi neglijate.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.