Burse

Burse în domeniul IT pentru fete și femei tinere

Ajută-ne să distribuim acest articol:

 

cover UN Women

Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), cu suportul financiar al UN Women, anunță concurs de selectare a fetelor, femeilor tinere pentru acordarea a 40 burse de participare (complet sau parțial acoperite) la următoarele cursuri de instruire în cadrul Tekwill Academy (cu posibila certificare internațională) în perioada septembrie 2018 – mai 2019:

  1. Java Fundamentals (OCA) - durata cursului 3 luni;
  2. SQL Fundamentals - durata cursului 3 luni;
  3. Networking & Cyber Security – durata cursului 9 luni.

Criteriile de eligibilitate: 

  • Vârsta cuprinsă între 18-35 ani;
  • Studii liceale finisate;
  • Tinere cu intenția fermă de a îmbrățișa o noua profesie în domeniul IT în Republica Moldova.

Condițiile de participare: Pentru a participa la concurs și a obține o bursă, candidatele sunt rugate să expedieze:

După examinarea dosarelor, comitetul de validare ATIC va invita aplicantele selectate la un interviu pentru luarea deciziei finale privind oferirea bursei. Criteriile de selectare a beneficiarelor: impactul asupra viitoarei cariere in domeniul TIC, statutului social , motivația personală și profesională.

Femeile din categorii social vulnerabile (mame singuratice, cu mai mulți copii, divorțate, din zonele rurale, șomere), persoanele cu dizabilități, romii și alte minorități etnice sau religioase, persoanele care trăiesc cu HIV sunt în mod special încurajate să aplice.

Termenul limită de aplicare este 17 august 2018, ora 16.00.

Mai multe informații și detalii despre cursuri sunt disponibile pe pagina http://academy.tekwill.md. Întrebările pot fi expediate doar în formă la adresa:  [email protected] până pe 10 august.

În iunie 2018, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC, cu sprijinul financiar al UN Women, a anunțat o inițiativă privind abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor. Obiectivul principal al proiectului este promovarea egalității de gen prin intermediul tehnologiilor informației și comunicațiilor și sensibilizare asupra faptului că tehnologiile informaționale și comunicațiilor sunt instrumente care permit egalitatea de gen și abilitarea femeilor și crearea unei societăți în care atât femeile, cât și bărbații, pot contribui și participa în mod substanțial. Proiectul “Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor” este implementat cu susținerea UN Women, în parteneriat cu Proiectul Dezvoltarea Centrului de Excelenta in Domeniul TIC finantat din sursele USAID si ale Guvernului Suediei

Alte articole de acest autor:
Author: Irina Oriol
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.