Consultant comunicare
Contract: prestare de servicii
Durata: 6 luni
Perioada: 01.07.2018 – 31.12.2018
Locația: Chișinău, Republica Moldova
Asociația pentru Justiție Penală Participativă (AJPP) este un ONG fondat în 2017. Scopurile AJPP rezidă în:
Esența activităților organizației constă în promovarea reformelor ce vizează îmbunătățirea legii penale, a justiției penale, per ansamblu și dezvoltarea elementelor justiției restaurative.
Contextul:
Legislația penală națională conține mai multe facilități pentru minorii în conflict cu legea. În acest context, Codul penal al Republicii Moldova prevede măsuri alternative la detenție pentru acești subiecți ai răspunderii penale:
Datorită faptului că programele probaționale au fost incluse în legislația penală națională începând cu iunie 2016, ca o categorie specifică a măsurilor de constrângere cu caracter educativ, acestea reprezintă alternative la detenție pentru minorii în conflict cu legea, care vin în contact cu sistemul de justiție penală și comit pentru prima dată infracțiuni mai puțin grave.
La nivel național, punerea în aplicare a programelor probaționale nu este o practică obișnuită, din cauza lipsei de programe probaționale relevante elaborate pentru minori și a lipsei specialiștilor instruiți pentru a aplica aceste programe în modul corespunzător.
În prezent, există doar câteva programe probaționale de grup pentru minori, dezvoltate și aprobate recent, fapt care demonstrează imposibilitatea de a evalua încă eficiența lor în cadrul sistemului de justiție penală.
Prin urmare, dezvoltarea și promovarea programului probațional primar obligatoriu (un program individual) va fi perceput ca un program complex, care se aplică unui copil în conflict cu legea ce interacționează pentru prima dată cu sistemul de justiție penală și este posibilă corectarea lui fără aplicarea unei pedepse penale. Acest program va conține mai multe componente: aspecte juridice, dezvoltare civică, training vocațional, monitorizare, evaluare psihologică a copilului și referințe ulterioare.
Obiectul consultanței:
Asigurarea vizibilității proiectului „Dezvoltarea și implementarea programului probațional primar obligatoriu în trei raioane ale Republicii Moldova” .
Consultantul va avea următoarele obligaţii şi responsabilităţi:
Termenele de executare şi costul consultanței:
Serviciile de consultanţă vor fi prestate pe parcursul a 6 luni, în intervalul 01.07.2018 - 31.12.2018. Remunerarea are loc lunar conform contractului de prestări servicii.
Definirea aranjamentelor de supraveghere şi raportare:
Consultantul va lucra sub supravegherea directă a Coordonatorului proiectului. Toate activitățile și rezultatele vor fi discutate și planificate cu consultarea, în prealabil, a coordonatorului. Consultantul raportează prin prezentarea produselor rezultate din activitatea realizată.
Cerințele faţă de consultant:
Calificări, Experiență
Cunoștințe
Abilități
Furnizarea de informaţii/resurse de către AJPP:
AJPP va oferi consultantului informațiile, resursele şi materialele necesare pentru îndeplinirea sarcinilor.
Procesul de aplicare și selecție:
Consultanții interesați trebuie să prezinte următoarele documente/informații:
PROCEDURA DE APLICARE
Termenul-limită pentru aplicare este 16 iulie 2018.
Dosarul de aplicare trebuie să fie expediat la următoarea adresă de e-mail: [email protected]
Această activitate este organizată în cadrul Proiectului „Dezvoltarea și implementarea programului probațional primar obligatoriu în trei raioane ale Republicii Moldova”, implementat în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF în Republica Moldova și Inspectoratul Național de Probațiune.
Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.