Termen Extins: Internews in Moldova solicită oferte pentru evaluarea și formularea de recomandări pentru optimizarea platformelor web gestionate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Termen Extins

Internews in Moldova solicită oferte pentru evaluarea și formularea de recomandări pentru optimizarea platformelor web gestionate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)

www.Media-Azi.md , www.mediacritica.md , www.moldova-azi.md , www.scoaladejurnalism.md

 1. Scopul și descrierea

Internews în Moldova, în cadrul Proiectului "Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova" (MEDIA-M), finanțat de USAID, anunță selectarea unui expert/unei experte sau a unei companii pentru evaluarea și consultarea Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) în procesul de sporire a eficienței si a vizibilității online a activității, serviciilor și produselor sale.

CJI este o organizație nonguvernamentală, necomercială, apolitică, constituită în formă organizatorică-juridică de „instituție privată”, care acordă asistență jurnaliștilor și instituțiilor media din Republica Moldova.

 1. Sarcini și responsabilități:
 2. Consultanță și evaluarea designului actual a platformelor web Media-Azi.md , www.mediacritica.md, www.moldova-azi.md , www.scoaladejurnalism.md
 3. Raport de evaluare cu prezentarea unor recomandări detaliate si strategice pentru sporirea eficienței si a vizibilității online a activității CJI și a produselor sale online.
 4. Detalierea recomandărilor într-un set de termeni de referință (ToR) pentru contractarea ulterioară a serviciilor de rescriere a codului și re-design a platformelor gestionate de CJI, în care:
 • Să fie descrise separat funcționalitățile care sunt accesibile vizitatorului și cele care sunt accesibile administratorului site-ului;
 • Să se facă evaluarea financiară aproximativă pentru fiecare funcționalitate recomandată în parte;
 • Să se realizeze prototipul paginii principale, a meniurilor și a sub-meniurilor (paginile care se deschid din pagina principală). Acestea vor include prototipurile pentru fiecare categorie de material;
 • Descrierea noului design al meniului să fie făcută în formă de arbore;
 • Designul site-ului și codul să fie adaptate în mod automat pentru o experiență optimă pe dispozitive mobile;
 • Optimizarea să conțină sugestii pentru creșterea vitezei de încărcare a site-ului;
 • Recomandările pentru re-design să fie făcute ținând cont de specificul organizației și a scopurilor sale, precum și de specificul portalului (știri despre media și actualități despre organizație);
 • Recomandările să țină cont de raportul cost-eficiență în realizarea optimizărilor.
 1. Cerințe și calificări:
 • Cunoștințe și experiență în domeniul mass-media din Republica Moldova;
 • Cunoștințe și experiență în domeniului designului site-urilor (inclusiv experiență în scrierea codurilor și în elaborarea analizelor și evaluarea site-urilor)
 • Abilități de analiză și sinteză a informației;
 • Cunoștințe și experiență în comunicare, promovare și marketing on-line
 • Atitudine responsabilă față de angajamentele asumate.
 1. Dosarele vor conține:
 • CV-ul pentru persoanele fizice SAU descrierea organizației pentru persoanele juridice
 • Portofoliul cu exemple de lucrări relevante și contacte pentru referințe
 • Oferta financiară și termenii de executare.

 

Termenul limită pentru recepționarea dosarelor este 28 mai, 2018. Dosarele vor fi depuse prin email la adresa [email protected]. Recepționarea dosarelor va fi confirmată timp de 2 zile lucrătoare. Candidatul sau candidata selectată va fi anunțat(ă) timp de 5 zile lucrătoare.

Acest anunț este parte a proiectului "Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova" (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Alte articole de acest autor:
Author: Cristina Ceclu
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.