Program de mentorat în politici economice

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) anunță un concurs de mentorat pentru un grup de tineri motivați să-și dezvolte cunoștințele și abilitțile de analiză în domeniul politicilor economice.

Programul de Mentorat se va desfășura în perioada iunie – decembrie, 2018. Mentoratul oferit de IDIS include cursuri teoretice și dezbateri interactive asupra evoluțiilor în economia internațională și națională, analiza de date și conferințe comune cu participarea unor experți și demnitari străini, și ghidarea metodologică a studenților pe teme de cercetare și analiză economică.

Menționăm că, IDIS reprezintă un institut independent de cercetare cu statut înregistrat de beneficiu public, care cooperează cu mai multe universități și think tankuri din R.Moldova și din străinătate.

Cei interesați pot aplica la concurs dacă întrunesc anumite criterii:

  • Studenții în ultimii ani de facultate sau masteranzi, preferabil din cadrul științelor economice și a finanțelor, administrarea afacerilor și business din orice universitate înregistrată în RM;
  • Dorinţă de a învăța și practica analiza și evaluarea de politici publice, scrierea și prezentarea de studii de evaluare, alături de experții Institututului.
  • Studenții vor putea participa în cadrul acestui program la diverse activități desfășurate de IDIS, cu statut de stagier-intern, la sediul IDIS, inclusiv la organizarea de conferințe, ateliere de lucru, cercetări sociale și alte activități de cercetare și promovare.
  • Aplicanții interesați să participe la acest concurs trebuie să vorbească curent limbile română, rusă și engleză la un nivel minim B2.

Condițiile de aplicare:

Cei interesați de programul de stagiere în cadrul IDIS Viitorul sunt invitați să transmită: (1) un CV actualizat (format UE) și (2) o Scrisoarea de intenție, susțintă de cel puțin recomandări din partea unor persoane de referință (profesori universitari, personalități din spațiul academic de cercetare), expediindu-le în format electronic la următoarea adresă: [email protected], cu indicarea subiectului mesajului “Program de mentorat IDIS (2018)”.

Teremenul limită:

Aplicațiile sunt recepționate de IDIS între 1 și 15 mai, 2018. Fiecare aplicație individuală va fi evaluată pe baza criteriilor de merit. Persoanele preselectate vor fi invitate pentru un interviu pre-stagiere. Vor fi acceptate 10 persoane (tineri și tinere), care întrunesc criteriile menționate mai sus.

Cei interesați de stagiere se pot documenta despre activitățile și studiile desfășurate de IDIS, accesând pagina instituțională și FB – www.viitorul.org

Pentru orice alte informații suplimentare, sunteți rugați să adresați un mesaj la adresa de e-mail menționată mai sus.

Administrația IDIS.Organizații vizate: IDIS Viitorul |Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.