Anunțuri de Angajare

Concurs de angajare Administrator Centru de Informare pentru Turiști din Chișinău

Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) este organizația de support a afacerilor din domeniul turismului de incoming din Republica Moldova și are drept scop promovarea imaginii Moldovei ca destinație turistică pe plan internațional, dezvoltarea colaborării în cadrul comunităţii de business în domeniul serviciilor turistice din Moldova, îmbunătăţirea abilităţilor de bussiness din cadrul acestui sector și colaborarea cu organele statului pentru a îmbunătăţi perspectivele sectorului serviciilor turistice.

Despre Centrul de Informare pentru Turiști (TIC)

Un Centru de Informare pentru Turiști poate oferi informații și suport turiștilor referitor la ce pot face sau vedea într-o anumită regiune sau perioadă a anului. La fel, un Centru poate avea si servicii de rezervare, vînzare de suvenire, cadouri sau să organizeze evenimente speciale care să genereze oportunități de marketing pentru afacerile locale din domeniul turismului.

ANTRIM lansează primul Centru de Informare pentru Turiști începând cu 9 noiembrie 2017.

Scopul creării și deschiderii acestui Centru este de a facilita accesul la informații pentru turiști și de a oferi o platformă de comunicare și promovare a afacerilor turistice locale, a evenimentelor curente, festivalurilor ce au loc în regiune și de a oferi turiștilor și vizitatorilor mai multe posibilități de descoperi atracțiile turistice ale Moldovei și orașului Chișinău pentru a avea o experiență cât mai memorabilă pe perioada sejurului.

Astfel, Centrul va activa pentru a suplini necesitatea de informare și sfaturi oferite vizitatorilor în timpul călătoriei lor prin Moldova și în același timp, va oferi posibilitatea de promovare a serviciilor și produselor micilor afaceri din domeniu turistic sau cele cu care interacționează turiștii.

Obiectivele Centrului de Informare pentru Turiști (TIC) sunt:

 • Să servească drept punct de informare pentru vizitatori despre ofertele și servicile turistice din Chișinău și întreaga țară.
 • Să sporească nivelul de cooperare şi colaborare între membrii comunităţii de business în domeniul prestării serviciilor turistice.
 • să promoveze imaginea Moldovei pe plan intern și extern și să crească notorietatea acesteia ca destinaţie turistică
 • Să colaboreze cu Instituţiile de învăţământ din Moldova pentru a oferi posibilitatea studenților de a acumula experiență activând în cadrul Centrului

Responsabilitățile Administrator TIC

Rolul Administratorului TIC este unul variat care va include atît recrutare de personal, stabilire de parteneriate, planificare de evenimente, marketing și asigurarea unei bune activități zilnice a centrului. Planificarea strategică și previziunea necesităților turiștilor și a sectorului sunt esențiale.

Cantitatea și tipul de responsabilități pentru un Administrator TIC poate varia in funcție de sezon. În general, responsabilitatea Administratorului TIC poate include următoarele:

 • Recrutare, instruire, administrare, motivare a personalului
 • Coordonarea și monitorizarea activității echipei TIC (consultanți de turism, stagiari, etc.)
 • Implementarea cu succes a activităţilor şi atingerii rezultatelor planificate; Supravegherea desfăşurării zilnice a activităților şi gestionarea proceselor
 • Asigurarea logisticii necesare funcționării TIC
 • Pregătirea planurilor de activitate lunare și a rapoartelor de activitate,
 • Stabilirea și participarea la întîlniri cu partenerii ANTRIM și potențiali parteneri din sectorul turistic și promovarea serviciilor TIC
 • Identificare, implementare și monitorizare a oportunităților comerciale și servicii suplimentare in cadrul TIC
 • Control și monitorizare a bugetului TIC pentru a asigura atingerea obiectivelor propuse de Centruîntr-un mod eficient din punct de vedere financiar
 • Colectarea informațiilor despre afacerile locale, atracțiile turistice, evenimente; sistematizarea și actualizarea informației
 • Planificarea evenimentelor și organizarea acestora
 • Cercetarea, analiza  și vizitarea atracțiilor turitice pentru documentare, după caz
 • Coordonarea activității de promovare pe online
 • Comunicarea informației necesare partenerilor și industriei turismului și publicului țintă
 • Răspunderea la solicitări directe, prin poștă, email sau la telefon
 • Dezvoltarea de noi proiecte pentru a menține activitatea TIC

Profilul:

 • Studii superioare. Studiile în domeniul business administrare; relații internaționale; marketing; turism, jurnalism vor constitui un avantaj
 • Minim 2 ani experiență de lucru în organizaţii non-guvernamentale, organizaţii internaţionale sau mediul privat
 • Abilităţi în managementul administrativ şi financiar
 • Cunoaşterea excelentă a limbii engleze. Cunoașterea altor limbi de circulație internațională ar constitui un avantaj (germana/ rusa/ poloneza/ franceza/ italiana)
 • Abilități excelente de comunicare; Cunoaşterea avansată a Microsoft Office

Calități personale: Aspect professional; Autoorganizare; Flexibilitate; Abilitatea de a lucra în echipă; Persoană pro-activă, cu inițiativă, dinamică, orientată pe rezultat, cu abilități organizatorice.

Dosarul va conţine:

 1. CV-ul candidatului, care să includă obligatoriu 3 persoane de referință
 2. Scrisoare de Intenţie care va reflecta interesul candidatului de a ocupa acest post

Persoanele interesate sunt rugate să trimită dosarul de participare până la data de 12 Noiembrie 2017, ora 13.00 (ora Moldovei) la adresa de email: [email protected], cu subiectul mesajului: Concurs Administrator TIC.

Evaluarea dosarelor primite se va face cu respectarea principiului confidențialității şi al egalităţii de şanse. Vor fi contactate numai persoanele care îndeplinesc cerințele menţionate în anunț şi sunt selectate pentru interviu. Dosarele incomplete sau depuse peste termen nu vor fi luate în considerație.

Pentru detalii suplimentare, sunați la 069287060 – Natalia Țurcanu, Director executiv ANTRIM

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md