Anunțuri de Angajare

Y-PEER angajează consultanți naționali

Consultanți naționali pentru revizuirea conținutului materialului  privind sănătatea sexual-reproductivă a adolescenților și tinerilor, utilizat de tinerii educatori de la egal la egal din rețeaua Y-PEER Moldova în cadrul activităților de informare și instruire

 

Locația Chișinău
Termen limită pentru aplicare extins 20 octombrie 2017
Tipul contractului Contract prestări servicii
Începutul perioadei de consultanță 25 octombrie 2017
Sfârșitul perioadei de consultanță 20 noiembrie 2017
Angajatorul AO Rețeaua de Tineri Educatori DE LA EGAL LA EGAL, Y-PEER Moldova

Context:

Asociația Obștească Rețeaua de Tineri Educatori DE LA EGAL LA EGAL, Y-PEER este o rețea de tineri educatori de la egal la egal, care se implică voluntar în realizarea activităților de informare și instruire a adolescenților și tinerilor, în domeniul educației pentru sănătate și în special privind sănătatea sexual-reproductivă a adolescenților și tinerilor.

Asociația Obștească Rețeaua de Tineri Educatori DE LA EGAL LA EGAL, Y-PEER Moldova preconizează recrutarea a doi consultanți naționali în scopul revizuirii conținutului materialului utilizat în cadrul sesiunilor de informare și instruire a adolescenților și tinerilor în domeniul sănătății sexual-reproductive, de către tinerii educatori de la egal la egal, membri ai rețelei Y-PEER Moldova, în cadrul Campaniilor Informative „Pro Sănătate” și „Informat și Protejat”, desfășurate în instituțiile de învățământ secundar și taberele de vară pentru adolescenți și tineri.

Scopul sesiunilor  de informare și instruire a adolescenților și tinerilor constă în oferirea accesului adolescenților și tinerilor, care sunt predispuși la comportamente riscante, la informații și educație pentru sănătate corespunzătoare vârstei, cu accent pe sănătatea sexuală și reproductivă și drepturile omului, pentru a preveni sarcinile neplanificate la adolescente, infecțiile cu transmitere sexuală, inclusiv HIV și violența bazată pe gen și pentru a încuraja adolescenții și tinerii să utilizeze serviciile disponibile de sănătate prietenoase tinerilor.

Scopul serviciilor de consultanță:

Conținutul materialului ”Ghid pentru educatori de la egal la egal Y-PEER Moldova”, elaborat în anul 2015 de către Rețeaua de Tineri Educatori De LA EGAL LA EGAL, Y-PEER Moldova cu suportul Fondului ONU pentru Populație, UNFPA Moldova, urmează a fi revizuit și actualizat și în funcție de necesitate suplinit, sub aspectul alinierii prevederilor acestuia la recomandările și standardele internaționale pentru educație sexuală adaptată vârstei adolescenților și tinerilor (https://www.bzga-whocc.de/en/publications/standards-in-sexuality-education/).

Volumul materialului este de 20 de pagini. Inclusiv, urmează a fi revizuit și actualizat textul pentru două broșuri informative privind prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și metodele de contracepție. 

Responsabilități Cheie / Sarcini principale:

Sarcina 1. Consultanții naționali vor analiza conținutul materialului privind sănătatea sexual-reproductivă a adolescenților și tinerilor ( ”Ghid pentru educatori de la egal la egal Y-PEER Moldova” și două broșuri informative privind prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și metodele de contracepție), utilizat de educatorii de la egal la egal din Rețeaua Y-PEER Moldova în cadrul activităților de informare și instruire, prin prisma corespunderii prevederilor acestuia la recomandările și standardele internaționale pentru educație sexuală adaptată vârstei adolescenților și tinerilor.

Sarcina 2. Consultanții naționali vor adapta și în funcție de caz, vor suplini conținutul materialului privind sănătatea sexual-reproductivă a adolescenților și tinerilor ( ”Ghid pentru educatori de la egal la egal Y-PEER Moldova” și două broșuri informative privind prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și metodele de contracepție), utilizat de educatorii de la egal la egal din Rețeaua Y-PEER Moldova, cu propunerea formulărilor exacte de modificare a  conținutului în funcție de necesitate, sub aspectul alinierii prevederilor acestuia la recomandările și standardele internaționale pentru educație sexuală adaptată vârstei adolescenților și tinerilor.

 Sarcina 3. Consultanții naționali vor prezenta în cadrul unei ședințe versiunea revizuită și actualizată și în funcție de necesitate suplinită a conținutului materialului ( ”Ghid pentru educatori de la egal la egal Y-PEER Moldova” și două broșuri informative privind prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și metodele de contracepție), care în versiune finală convenită, va fi utilizat de către membrii Rețelei Y-PEER Moldova, în cadrul activităților de informare și instruire în domeniul sănătății sexual-reproductive.

Produse principale și termeni: 

#

Produse principale

 

Termenul # de zile de lucru
  1. 1.

Conținutul materialului privind sănătatea sexual-reproductivă a adolescenților și tinerilor ( ”Ghid pentru educatori de la egal la egal Y-PEER Moldova” și două broșuri informative privind prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și metodele de contracepție) utilizat de educatorii de la egal la egal din Rețeaua Y-PEER Moldova în cadrul activităților de informare și instruire - analizat prin prisma corespunderii prevederilor acestuia la recomandările și standardele internaționale pentru educație sexuală adaptată vârstei adolescenților și tinerilor.

 

20 octombrie 2017 2 zile de lucru
2

Conținutul materialului privind sănătatea sexual-reproductivă a adolescenților și tinerilor (”Ghid pentru educatori de la egal la egal Y-PEER Moldova” și două broșuri informative privind prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și metodele de contracepție), utilizat de educatori de la egal la egal din Rețeaua Y-PEER Moldova - actualizat și în funcție de necesitate suplinit, cu includerea formulărilor exacte de modificare și suplinire a  conținutului sub aspectul alinierii prevederilor acestuia la recomandările și standardele internaționale pentru educație sexuală adaptată vârstei adolescenților și tinerilor.

 

3 noiembrie 2017 4 zile de lucru
3

Versiune revizuită, actualizată și suplinită a conținutului materialului (”Ghid pentru educatori de la egal la egal Y-PEER Moldova” și două broșuri informative privind prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și metodele de contracepție), care va fi utilizat de către membrii Rețelei de Tineri Educatori DE LA EGAL LA EGAL, Y-PEER Moldova în cadrul activităților de informare și instruire a adolescenților și tinerilor în domeniul sănătății sexuale și reproductive – prezentată de către experții naționali în cadrul unei ședințe.

 

10 noiembrie 1 zi de lucru

Calificări  pentru recrutare:

 Studii avansate în domeniul educației și/sau medical/sănătății publice (studii de masterat sau echivalent);

  • Un minim de 3 ani experiență profesională în domeniul educației pentru sănătate, cu cunoașterea componentelor privind sănătatea sexuală și reproductivă a    adolescenților și tinerilor;
  • Abilități bune de comunicare verbală și scrisă, cu capacitatea de expunere succintă și clară a informației, cât și de gândire analitică;
  • Capacitate de a lucra eficient în echipă în termeni restrânși și a contribui eficient la obținerea unui rezultat comun;
  • Cunoașterea foarte bună a limbii române, scris și vorbit.

Procesul de aplicare

Consultanții naționali interesați, urmează să prezinte următoarele documente pentru a demonstra calificările și experiența profesională relevantă pentru recrutare:

  • Scrisoare de motivație;
  • Propunere financiară (urmează să stipuleze o sumă fixă per zi de lucru în lei MDL, care include toate taxele);
  • Curriculum Vitae.

Documentele vor fi prezentate nu mai târziu de 10 octombrie 2017, orele 17:00, la următoarele adrese:

  1. Prin poștă: Mun. Chișinău, MD 2004, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 202, Rețeaua de Tineri Educatori DE LA EGAL LA EGAL;
  2. Prin e-mail: [email protected]

Doar candidații pre-selectați vor fi contactați.

Pentru detalii, puteţi contacta: Galina Manole, Coordonator Y-PEER Moldova, Tel.: +373 62 111 905, 062 111 907, email: [email protected], web-site: http://ypeer.md/.

 

 

 

 

 

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md

Find us on Google+
Google